Care este sărbătoarea preferată a românilor. Rezultatele unui studiu recent sunt surprinzătoare, puțini se gândeau la acest răspuns

Ana Anitoiu 29.11.2022, 10:24
Care este sărbătoarea preferată a românilor. Rezultatele unui studiu recent sunt surprinzătoare, puțini se gândeau la acest răspuns

Sărbătoarea preferată a românilor a fost dezvăluită de rezultatele unui studiu ce a fost făcut în țară recent, între 24 și 25 noiembrie 2022, pe baza unor chestionare ce le-au fost trimise mai multor persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Ce sărbătoare preferă românii

Conform studiului ce a fost realizat de Reveal Marketing Research, sărbătoarea preferată de români este Revelionul. Pe cel de-al doilea loc în clasament nu se află Crăciunul, ci Ziua Națională a României.

„Deşi sărbătoarea naţională preferată de cei mai mulţi români din mediul urban este ziua de 1 Ianuarie – Anul Nou (36%), Ziua Naţională a României ocupă poziţia a doua, considerată sărbătoarea naţională preferată de 30% dintre respondenţi.

Pentru persoanele peste 55 de ani, 1 Decembrie ocupă poziţia 1 în topul sărbătorilor preferate (49%)”, arată rezultatele studiului citat.

Potrivit rezultatelor aceluiași studiu, 3% dintre români sărbătoresc Ziua Femeii, iar 12% dintre aceștia sărbătoresc Ziua Copilului. Cea din urmă sărbătoare este mult mai puțin importantă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, doar 3% dintre aceștia sărbătorind-o. Ziua Muncii şi Ziua Monarhiei sunt preferate de puțini români, respectiv 2%.

Revelionul, sarbatoarea preferata a romanilor

Cum vor petrece Ziua Națională cei mai mulți români

De asemenea, rezultatele aceluiași studiu au arătat că 42% dintre respondenţi vor sărbători Ziua Naţională a României acasă, unde se vor relaxa, într-o măsură mai mare persoanele peste 55 de ani (52%). Un sfert dintre români vor organiza şi o masă festivă în familie sau cu prietenii, iar 14% dintre ei vor participa la paradele şi evenimentele organizate pe 1 Decembrie.

Însă, 28% dintre românii din mediul urban vor profita de mini-vacanţa de Sfântul Andrei și Ziua Națională pentru a pleca din oraș. Tinerii cu vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani vor pleca în concediu în perioada aceasta într-o măsură considerabil mai mare (34%).

Dintre aceştia, o treime au declarat că vor merge la munte, 28% că vor vizita rude, iar 18% că vor alege să viziteze un alt oraş din ţară. Doar 7% dintre cei care vor pleca în concediu în perioada următoare vor ieși din țară sau își vor vizita prieteni în altă zonă a ţării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...