Care este motivul pentru care s-a produs explozia devastatoare din Beirut. Imagini apocaliptice

Explozia devastatoare din Beirut

Orașul Beirut, capitala Libanului, a fost zguduit de o explozie uriașă, asta în timp ce se așteapta verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, conform BBC.

 

Motivul pentru care s-a produs explozia devastatoare din Beirut

 

Martorii au declarat că explozia a avut loc în zona portuară a orașului, însă alte informații neconfirmate au spus că la scurt timp după a urmat și o a doua explozie. Într-o filmare postată pe rețelele sociale se poate vedea un nor de fum în formă de ciupercă urmat de suflul exploziei.

 

Zilele acestea, un tribunal ONU trebuia să dea verdictul în procesul pentru asasinarea lui Rafik Hariri printr-un atac cu bombă în 2005. Iar cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, fiind cea care a negat consistent că a avut vreun rol în asasinarea lui Hariri. 

Explozia devastatoare din Beirut

Explozia devastatoare din Beirut

 

“Potrivit informaţiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist”, a anunțat grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizaţiei şiite Hezbollah.

Cea de-a doua explozie, urmată la scurt timp după prima, ar fi avut loc chiar la locuința lui Hariri din oraș. Se pare că mai mulți oameni sunt blocați sub acele dărâmături, iar ministrul Sănătății libanez a vorbit de un număr foarte mare de răniți precum și de daune materiale.

După ce s-a petrecut explozia, mai multe clădiri au fost afectate. O femeie care stă la doar câțiva kilometri depărtare de locul exploziei a spus că geamurile i-au fost sparte. “Am crezut că este vorba despre un cutremur. Apartamentul s-a mişcat pe orizontală şi dintr-odată am simţit o explozie şi toate uşile şi ferestrele au fost sparte” a declarat Rania Masri pentru CNN.

Surse din securitatea locală și medicală au spus că explozia uriașă din Beirut a ucis cel puțin 10 persoane, au fost spulberate clădirile, iar străzile orașului au fost transformate în adevărate ruine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI