Care este, de fapt, diferența între orez și risotto și cât de diferit se prepară

Daria Petrescu 02.06.2021, 14:44
Care este, de fapt, diferența între orez și risotto și cât de diferit se prepară

Atât orezul cât și risotto sunt două alimente extrem de apreciate de români și nu numai. Nu sunt rețete de greu de preparat, însă, între cele două alimente există câteva diferențe pe care mulți nu le știu. Care este, de fapt, diferența între orez și risotto și cât de diferit se prepară

Care este, de fapt, diferența între orez și risotto. Cum se prepară acestea

Risotto (Orzo v Riotto Orzul) și orezul sunt boabe de cereale utilizate destul de des ca alimente pentru majoritatea oamenilor. Aceste două alimente se folosesc de cele mai multe ori, în băuturile alcoolice, cum ar fi Berea și vinul.

Ambele boabe de cereal sunt folosite ca alimente de bază, în casele oamenilor de pe mai multe continente. Acestea pot fi procesate în băuturi alcoolice, cum ar fi vinul și Berea.

Cu toate astea, orzul este folosit în supe și tocănițe și pâine, spre deosebire de orez, care este de cele mai multe ori preparat prin fierbere și se consumă ca și garniture pentru pește, carne și legume.

Există multe soiuri de orez:

-orezul indian Basmati și Patna

– orezul de iasomie thailandez

– orezul japonez Mochi

-orezul negru Rajalele și Temanggung

-orezul Filip Ifugao și Malagkit

-orezul de popcorn și Wehani American

– italian Arborio și Carnaroli

Toate acetea menionate mai sus sunt utilizate în confecționarea risotto-ului.

Despre Risotto

Se gătește în carne, pește sau bulion de legume și se adaugă cu brânză, unt, vin, usturoi și ceapă. De multe ori,  este servit ca un prim fel de mâncare înainte de felul principal. Este un fel de mâncare tradițional italian de orez

Mod de preparare risotto:

Tocați usturoiul și ceapa, iar apoi le căliți în ulei de măsline sau unt. Adăugați orezul, iar boabele să fie acoperite în zeama obținută atunci când ați călit. Adăugați vin alb sau roșu, apoi bulionul. Scoate apoi de pe foc, iar brânza și untul tăiat cuburi se adaugă pentru a fi cremoase și netede. Există diverse modalități de a găti risotto și este chiar gătit folosind alte semințe precum orz.

Cum se face risotto de orz

Aici vorbim despre o formă de paste făinoase, care are forma unui bob de orez. Este denumit de cele mai multe ori, orez Italian. Se folosește în preparatele turceși și grecești. De asemenea, este folosit la cuptor sau în supe. Îl puteți prepara cu salată turnată cu măsline, roșii și alte legume proaspete

Orzo poate fi găsit în mai multe arome și culori făcute de obicei cu orz amestecat cu legume precum morcovii, spanacul și sfecla. Cu acesta puteți găti ardei umpluți, dovlecei, supe sau diverse sosuri.

Pe scurt:

Risotto este un preparat italian format din orez gătit în carne, pește sau bulion de legume, în timp ce orzo este un fel de paste făinoase cu orz

Orzo este fabricat în mai multe arome diferite, cum ar fi spanac, dovlecei și morcovi și vine în culori diferite, în timp ce risotto este făcut cu orez simplu.

Risotto este un fel de mâncare tradițional italian, în timp ce orzo poate fi găsit în preparate din mai multe țări precum Grecia și Turcia.

Urmăriți Impact.ro și pe