Care este, de fapt, cel mai mare regret al Laurei Codruța Kovesi. Fostul procuror șef DNA a făcut dezvăluirea

Andrei Cezar 05.05.2020, 18:49
Care este, de fapt, cel mai mare regret al Laurei Codruța Kovesi. Fostul procuror șef DNA a făcut dezvăluirea

Laura Codruța Kovesi a condus ani buni, cu mână de fier, Direcția Națională Anticorupție. A fost temută și privită drept o femeie căreia nu îi este frică de nimic. Totuși, ca orice om, și fostul procuror general are regretele sale. Iar printre cele mai mari este faptul că nu are copii.

Marele regret al Laurei Codruța Kovesi

Într-un interviu acordat postului de radio Europa FM, fostul procuror-șef al DNA a vorbit despre cariera sa și viața personală. Ea a recunoscut că lipsa unui copil este cel mai mare regret al său, însă nu exclude posibilitatea ca pe viitor să devină mămică.

„Cel mai mare regret e că nu am copii. Poate singurul lucru care rămâne în viaţă după noi sunt copiii, aşa cred şi simt eu. Nu pot spune că nu-mi doresc copii. Îmi doresc copii, iar dacă se va întâmpla, foarte bine. Am două nepoate, fetele fratelui meu, sunt extraordinare. Şi cred că meseria de părinte e cea mai grea din lume, atunci voi vedea cu adevărat dacă mă descurc sau nu. Îmi doresc şi eu acest lucru. Avem foarte mulţi colegi în DNA care au copii, aveam colege care aveau trei copii şi intrau în şedinţe de dimineaţă până seara. Şi chiar mă întrebam: eu de ce mă plâng? Eu vin dimineaţa, dar seara, când mă duc acasă, alte probleme nu mai am. Tot s-au descurcat, nu cred că un copil m-ar încurca în ceea ce am de făcut“, a detaliat Laura Kovesi în 2019, potrivit Adevarul.ro.

Kovesi a adus aminte și de episodul în care a fost propusă spre revocarea din funcția de procuror-șef al DNA. În acele momente povestește că familia i-a fost cel mai aproape, iar cele mai prețioase sfaturi le-a primit de la mama ei.

„Niciodată nu mi-au zis să renunţ. Şi la deciziile grele foarte mult m-au susţinut. Când am fost revocată din funcţie, mama a fost cea care m-a încurajat. Eram cumva… Nu ştiu dacă neapărat tristă, dar veneam după un val de evenimente grele, simţeam lipsa tatălui, ştiam că va veni şi momentul revocării. Am sunat-o pe mama mea şi i-am zis: «Mami, ce crezi? Ar trebui să îmi dau demisia sau să aştept să fiu revocată?». Iar mama mi-a zis: «Tu, copilă, tu n-ai greşit cu nimic. Tu ţine-te acolo pe poziţie, ţine la principiile tale şi, indiferent de ce se întâmplă, tu nu renunţa la principiile tale». A fost cel mai bun sfat pe care îl puteam primi, acelaşi sfat l-am primit şi de la fratele meu, şi de la omul la care ţin foarte mult şi cu care îmi împart viaţa, şi de la prietenii mei.”, a mai spus Kovesi.

Care este, de fapt, cel mai mare regret al Laurei Codruța Kovesi. Fostul procuror șef DNA a făcut dezvăluirea
Care este, de fapt, cel mai mare regret al Laurei Codruța Kovesi. Fostul procuror șef DNA a făcut dezvăluirea
Foto: Euronews.com

Cel mai greu moment a fost pierderea tatălui

Fostul prouror general a povestit momentele grele prin care a trecut atunci când tatăl ei a murit.

A fost un moment foarte greu când a murit tata. (…) Ne lipseşte şi ne e dor de el tot timpul. Avea momente când era supărat, dar tot timpul a fost foarte optimist. Niciodată când am vorbit cu tata la telefon nu am simţit că e supărat sau deranjat de ceva, deşi vorbeam cu fratele meu şi el îmi spunea că se mai supăra, în special când apăreau poveşti mincinoase“, a mai declarat procurorul.

Urmăriți Impact.ro și pe