Care este cel mai mare oraș din lume. Are dublu față de populația României. Cum arată topul

Iancu Andreea 07.07.2020, 18:56

Călătoriile sunt o oportunitate de a descoperi noi locuri spectaculoase și diferite. Cum ar fi o vizită în unul dintre cele mai mari orașe ale lumii. Dezvoltarea acestor locuri este una uimitoare, iar cel mai mare oraș al lumii impresionează și la alte capitole.

Tokyo, în topul celor mai mari orașe de pe Glob

Dincolo de populația cuprinzătoare, având mai bine de 20 de milioane de locuitori, există o mulțime de oportunități și sectoare dezvoltate în marile orașe. Astfel, infrastructura este una bine conturată, iar tehnologia este aplicată și în domeniul industrial. Metropolele au devenit așadar unele dintre cele mai spectaculoase orașe ale lumii. De asemenea, datorită unui trai prielnic, nivelul populației se află într-o continuă creștere în zonele metropolitane.

Tokyo, orașul japonez considerat cel mai mare, găzduiește 38 de milioane de locuitori. Acesta se regăsește pe o suprafață de 2.193 de kilometri pătrați, exceptând zona metropolitană. Totodată, densitatea de locuitori pe metrul pătrat este de 6.349 de persoane. Așadar, orașul este unul extrem de aglomerat. Pe de altă parte, această lipsă de spațiu a determinat dezvoltatea metropolei pe verticală. Tokyo este orașul cu cei mai mulți zgârie-nori. De asemenea, în orașul japonez se regăsesc mai bine de 60 de linii de trenuri electrice și peste 900 de stații.

Seul, un oraș impresionant Foto - Pexels
Seul, un oraș impresionant
Foto – Pexels

Seul, un oraș digital

Seul reprezintă acasă pentru 26 de milioane de locuitori. Orașul, regăsit în Coreea de Sud, este divizat în 25 de cartiere. Mai bine de 12% din suprafața întregii țări este ocupată de oraș. Totodată, densitatea populației este una considerabilă. Astfel, aproape jumătate dintre locuitorii Coreei de Sud locuiesc în Seul. De aceea, orașul se numără printre cele mai populate din lume. Pe de altă parte, aici se regăsesc și cele mai multe conexiuni digitale din economia globală.

Vizitează Shaghai pentru o experiență unică Foto - Pexels
Vizitează Shaghai pentru o experiență unică
Foto – Pexels

Shanghai, centrul comercial al Asiei

Shanghai numără aproape 25 milioane de locuitori. Această metropolă reprezintă centrul financiar și economic al Chinei. De asemenea. Shanghai este și cel mai mare oraș al țării. Iar asta se datorează dezvoltării furtunoase din ultimii 20 de ani. Astăzi, Shanghai reprezintă unul dintre cele mai importante centre comerciale din Asia. La fel ca Tokyo, Shaghai se bucură de existența zgârie-norilor. Aici se regăsesc peste 600 de astfel de clădiri, aproape jumătate dintre ele fiind în construcție în cartierul nou Pudong.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...