Care este cea mai lungă autostradă din lume. Se întinde pe două continente

Care este cea mai lungă autostradă din lume. Se întinde pe două continente

Cea mai lungă autostradă din lume își are originea pe o barcă. Aceasta străbate două continente și trece prin diferite peisaje – de la junglă și tundră până la deșert.

Care este cea mai lungă autostradă din lume

Autostrada Panamericană are o lungime de 48.000 de kilometri. De la nord la sud, cea mai lungă autostradă din lume, Panamericana, traversează 14 state: Canada, Statele Unite ale Americii, Mexic, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama.

Lista continuă cu țările din America de Sud: Columbia, Ecuador, Peru, Chile şi Argentina. Alte ramificații din cea mai lungă autostradă din lume trec și prin Bolivia, Brazilia, Paraguay, Uruguay și Venezuela.

Care este cea mai lungă autostradă din lume. Se întinde pe două continente

Când au fost puse bazele pentru cea mai lungă autostradă din lume

Planurile pentru cea mai lungă autostradă din lume își au originea pe o barcă, Ideea i-a venit lui Hinton Rowan Helper, consulul Statelor Unite ale Americii în Argentina. Omul avea rău de mare, în timp ce călătorea din Buenos Aires în New York, la finalul anului 1866. El și-a dorit atunci construirea unei căi ferate internaționale.

Propunerea a fost făcută la prima Conferință Panamericană, ce a avut loc în anul 1889. Totuși, această propunere nu a fost realizată. Însă, a luat o altă formă.

Ulterior, ideea de a construi o autostradă panamericană a fost propusă la cea de-a cincea Conferință Internațională a Statelor Americane, în anul 1923. Era timpul în care automobilele și alte vehicule începeau să înlocuiască căile ferate, atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru transportul de mărfuri.

Apoi, prima conferință la care s-a discutat despre construcția Autostrăzii Panamericane a avut loc la data de 5 octombrie 1925.

Era vai și amar de oameni, în acea perioadă! La 29 iulie 1937, când lumea era afectată de Marea criză economică, s-a semnat Convenția pentru Autostrada Panamericană. Au semnat atunci Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexic, Nicaragua, Panama, Peru, Canada și SUA.

Toate aceste țări s-au angajat atunci să construiască autostrada repede, prin orice mijloace necesare. În 1950, Mexicul a devenit prima țară din America Latină ce și-a finalizat porțiunea de autostradă.

Care este cea mai lungă autostradă din lume. Se întinde pe două continente

Cea mai lungă autostradă din lume a rămas incompletă, pe o mică porțiune

Totuși, Autostrada Panamericană nu a fost complet finalizată. Există așa-numitul ”Spațiu Darien” sau ”Darién Gap”, în limba engleză. Adică locul în care autostrada este întreruptă, între Panama și Columbia, pe o lungime de 106 kilometri. Autostrada se încheie la Turbo, Columbia, și la Yaviza, Panama.

Care este motivul? Este vorba despre o pădure tropicală. Terenul este dificil și plin de mlaștini, șerpi și jaguari. Construcția ar fi foarte scumpă. În plus, au fost date semnale de alarmă în privința faptului că această construcție ar dăuna mediului. Locul este o atracție pentru unii aventurieri, dar este folosit și de mulți migranți care își pun în pericol viața și îl traversează, sperând la o viață mai bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI