Carantină naţională în România? Autorităţile, îngrijorate de ce se întâmplă în ultima perioadă

Nicu Stan 22.03.2021, 12:55
Carantină naţională în România? Autorităţile, îngrijorate de ce se întâmplă în ultima perioadă

Carantină naţională în România? Autorităţile, îngrijorate de ce se întâmplă în ultima perioadă, ar impune chiar o carantină națională. De ce nu o fac, citiți în rândurile de mai jos.

Autoritățile ar impune carantină totală în România. De ce nu o fac

Se va institui carantină naţională în toată România? Autorităţile sunt foarte îngrijorate de ce se întâmplă în ultima perioadă cu epidemia de coronavirus, astfel că unele au anunțat că dacă economia nu ar fi afecată de asta ar institui imediat carantina totală.

Dacă ar fi să facă abstracţie de funcţia pe care o am aş spune îmi doresc din tot sufletul o carantină naţională pentru că sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă, însă, pe de altă parte îmi doresc ca partea de economie să aibă o continuitate, nu îmi doresc sub nicio formă ca partea socială şi partea de viaţă publică a noastră să fie atât de largă şi atât de expansivă cum este acum pentru că mă îngrozesc când văd ce văd în jur şi pur şi simplu mi se pare că mulţi dintre noi poate nu am învăţat multe din ceea ceea ce s-a întâmplat în acest an”, a spus Andreea Moldovan la Digi24.

O noua carantina nationala ar pune pe butuci economia romaneasca si asa greu incercata
O noua carantina nationala ar pune pe butuci economia romaneasca si asa greu incercata

Carantina totală nu este singura soluție

Cu toate astea, aceleași autorități spun că așa ceva nu este posbil acum. ”Nu, acest lucru nu e acum posibil şi nu cred că momentan este singura soluţie, dar pe de altă parte trebuie să înţelegem că drumul pe care acum ne aflăm nu este absolut deloc cel corect”, a punctat Andreea Moldovan.

Reprezentantul ministerului Sănătății spune că România este pe un drum total greșit în ceea ce privește pandemia.

Coronavirusul are o răspândire largă la nivel comunitar. Un copil a îmbolnăvit 9 oameni

Andreea Moldovan a pomenit despre un caz concret, când un copil a luat COVID-19 la școală și și-a infectat toată familia. ”Este deja absolut halucinant un caz în care un copil bolnav de la şcoală şi-a îmbolnăvit părinţii, cei patru bunici, bona plus un unchi şi o mătuşă. Deci practic este o transmitere extrem de largă şi de intensă. Nu am cum să spun că stăm ne gândim, vedem ce facem.

Părerea mea este că e important să ne gândim la nişte măsuri pe care să le luăm acuma care poate că mi se păreau dure, dar nu sunt deloc dure, tocmai ca să avem un orizont de aşteptare că poate în luna aprilie sau în luna mai sau în cursul verii să avem în sfârşit o perioadă mai de relaxare. Cumva, atunci când vezi că bulgărele începe să se rostogolească trebuie să iei nişte măsuri să îl opreşti”, a declarat Andreea Moldovan.

Bulgaria a intrat în carantină națională

Pe de altă parte, Bulgaria a anunțat că intră în carantină națională, în timp ce în Ungaria autoritățile înregistrează cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei. Astfel, Ungaria a anunțat vineri nu mai puțin de 11000 de infectări.

Ultimele cifre arata o incidenţă de 551 la sută de mii de locuitori. Comparativ cu săptămâna trecută, e o creştere de 40% şi de 94% faţă de acum două săptămâni. Mortalitatea a crescut cu 46% faţă de săptămâna trecută şi cu 124% fata începutul lunii. Aceste cifre pun Bulgaria pe locul al treilea în lume în privinţa mortalităţii, după Cehia şi Ungaria”, a declarat Prof. Ventsisvav Mutafchiyski, coordonatorul acțiunilor de combatere a pandemiei din Bulgaria.

Urmăriți Impact.ro și pe