Caniculă în România. Zonele în care temperaturile o iau razna. Prognoza meteo

Badea Violeta 10.06.2022, 10:41
Caniculă în România. Zonele în care temperaturile o iau razna. Prognoza meteo

Meteorologii vin cu un anunț important pentru români. Țara noastră va fi lovită de un val de căldură cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă din calendar. Ce valori se vor înregistra și care sunt regiunile vizate. Iată prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni!

Vreme toridă în România

Specialiștii ANM ne spun cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile vor crește vertiginos în aproape toată țara. Valorile vor urca chiar și până la 34 de grade Celsius.

Așadar, meteorologii ANM ne avertizează că urmează să ne confruntăm cu maxime peste media normală în perioada următoare. Află mai jos cum va fi vremea în luna iunie și în primele zile ale lunii iulie.

  • Săptămâna 13 iunie – 20 iunie

Săptămâna viitoare, în intervalul menționat, temperaturile înregistrate vor fi apropiate de cele specifice pentru această dată din calendar, pe întreg teritoriul țării noastre. Potrivit specialiștilor ANM, cantitățile de precipitații vor fi deficitare pe întreg teritoriul țării, în special în zonele montane.

Temperaturi ridicate in Romania
Temperaturi ridicate in Romania
  • Săptămâna 20 iunie – 27 iunie

Valoarea medie a aerului va fi mai ridicată decât cea specifică pentru acest interval menționat în toate zonele României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile României, dar mai ales în zonele de munte.

  • Săptămâna 27 iunie – 4 iulie

Temperatura medie va fi mai ridicată decât cea obișnuită pentru această perioadă din calendar, la nivelul întregului teritoriu. Cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de cea specifică pentru acestă perioadă, dar există posibilitatea unui deficit local în partea de sud-vest a României.

  • Săptămâna 4 iulie – 11 iulie

Valorile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru aceast interval, pe întregul teritoriu al țării. Regimul pluviometrc va fi local deficitar în zonele de nord, dar și în cele centrale ale țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Vremea în România astăzi, 10 iunie 2022

Meteorologii anunță pentru astăzi, 10 iunie, temperaturi maxime de 25-31 de grade Celsius în Maramureș, Banat și Crișana. În schimb minimele se vor încadra între 12 și 17 grade Celsius.

Pentru Transilvania, specialiștii anunță valori maxime între 22 și 30 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 10 și 16 grade Celsius. În Moldova, temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 33 grade Celsius, iar cele minime între 13 și 19 grade Celsius.

În Muntenia, Oltenia și Dobrogea se vor înregistra temperaturi maxime de 24 și 28 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 15-18 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe