Când vor scăpa românii de pandemie. Data anunțată de medicul Streinu Cercel

Rădulescu Valentin 30.04.2020, 22:32
Când vor scăpa românii de pandemie. Data anunțată de medicul Streinu Cercel

Medicul Streinu Cercel a vorbit despre o posibilă perioadă în care România ar putea scăpa de pandemie. Totodată, acesta susține că ieșirea noastră din starea de urgență depinde de cât de mult respectăm măsurile luate de autorități.

Când vor scăpa românii de pandemie?

Medicul a vorbit recent despre niște studii făcute de Universitatea din Singapore. Potrivit declarațiilor, aceștia spun că pe data de 20 august pandemia va lua sfârșit în România. Totodată, acestea sunt niște date, iar lucrurile pot lua o întorsătură majoră oricând. Streinu Cercel a mai precizat că aceste date nu pot fi anunțate de Organizația Mondială a Sănătății pentru că nu sunt foarte precise, ci mai mult estimări.

„Statistica poate să facă absolut ce dorește ea. Problema este ce date folosește pentru a genera. (…) Organizația Mondială a Sănătății nu-și permite să dea astfel de date. Ar fi o eroare majoră să dea astfel de date. De ce? Vine un document și spune 20 august… problema e ce să o facă lumea când o să audă astfel de lucruri? O să se bucure și o să-și cumpere bilete. Și pe urmă o să vedem că aceste lucruri nu se pot pune în practică”, a spus medicul, potrivit antena3.ro

Streinu Cercel

Steinu Cercel a anunțat că urmează zile de foc

Medicul a vorbit despre o posibilă perioadă de foc după data de 1 Mai, mai ales dacă vremea va fi frumoasă. Autoritățile au făcut mai multe apeluri la populație pentru a respecta în totalitate măsurile de prevenire. Totodată, relaxarea măsurilor de pe data de 15 mai se va face doar dacă cetățenii respectă în continuare restricțiile impuse și numărul cazurilor va fi în scădere. Pentru perioada respectivă, autoritățile au luat mai multe măsuri de verificare a declaraților pe propria răspundere.

„Suntem pe o pantă ascendentă şi urmează zile de foc, după 1 Mai. Dacă mai e şi vremea plăcută, va exista tendinţa populaţiei să se aerisească după ce a stat în casă atâta timp. Sfatul meu este ca oamenii să stea în casă şi să nu se aventureze. Să nu meargă la mici şi la grătare”, a spus acesta, potrivit digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe