Ministerul de Interne, ultimele măsuri de 1 Mai! Ce nu au voie să facă românii

Rădulescu Valentin 30.04.2020, 19:06
Ministerul de Interne, ultimele măsuri de 1 Mai! Ce nu au voie să facă românii

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat ultimele măsuri care se vor lua de către autorități în această perioadă. Numărul polițiștilor va creștere, iar mai multe echipaje sunt pregătite să intervină. Totul pentru a limita riscul de mărire a cazurilor cu noul virus.

Ministerul de Interne, ultimele măsuri de 1 Mai!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Interne, Monica Dajbog, a anunțat în ziua de joi că au mărit numărul polițiștilor pentru efectuarea controalelor. Din spusele acesteia reiese că aproximativ 36.000 de polițiști sunt pregătiți să intervină zilnic pentru a descuraja deplasările ce nu sunt prevăzute în ordonanțele militare. Potrivit informațiilor, vor fi puncte fixate pentru echipajele de poliție în locurile în care obișnuiau românii să se deplaseze în această perioadă.

„În contextul intensificării discuțiilor din spațiul public despre intenții de a ignora în acest sfârșit de săptămână prevederile Ordonanțelor Militare privind restricțiile de circulație, dorim să vă asigurăm că la nivelul  Ministerului Afacerilor Interne au fost luate toate măsurile pentru a putea asigura o prezență suplimentară a efectivelor de ordine publică la nivelul întregii țări, în special în zonele și pe traseele care sunt, în mod tradițional, aglomerate cu ocazia Zilelor de 1 și 2 Mai.

Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative, precum și de polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, vor fi pregătiți să acționeze zilnic pentru protejarea cetățenilor.”, a declarat Monica Dajbog, pe site-ul oficial al Ministerului de Afaceri Interne.

Mai mulți polițiști vor asigura misiuni și la graniță

Potrivit declarațiilor, 5700 de pompieri vor fi pregătiți să intervină, iar pentru transportul pacienților pot intervenii și elicoptere. La granițe se vor afla peste 4500 de polițiști de frontieră care vor asigura misiuni. Totodată, structurile MAI sunt pregătite să intervină în ajutorul cetățenilor care se află în pericol.

„În ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență, în următoarele zile sunt pregătiți să intervină aproximativ 5.700 de pompieri cu 3.400 de mijloace auto echipate pentru diverse tipuri de misiuni precum stingerea incendiilor, descarcerare și acordarea primului-ajutor.

În acest sfârșit de săptămână, peste 4.500 de polițiști de frontieră vor asigura zilnic misiunile de  supraveghere şi control la graniță. De asemenea, vor acționa ca forțe de sprijin alături de echipajele Poliției și Jandarmeriei, în alte misiuni operative pentru aplicarea măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Urmăriți Impact.ro și pe