Când vor fi, de fapt, alegerile pentru primar la Sectorul 5. Primele informații venite de la Guvern

Ioana Bucur 09.09.2022, 20:17
Când vor fi, de fapt, alegerile pentru primar la Sectorul 5. Primele informații venite de la Guvern

Când vor fi, de fapt, alegerile pentru primar la Sectorul 5. După condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, edilul nu și-a mai putut duce la bun sfârșit mandatul câștigat. Un indiciu cu privire la momentul în care locuitorii vor fi chemați din nou la urne a venit și din partea fiului acestuia, Vlad Popescu.

Primele informații despre alegerile pentru primar la Sectorul 5

După ce a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone și-a pierdut funcția de primar al Sectorului 5, nemaiputând astfel să își ducă până la final mandatul câștigat la alegerile locale.

De atunci, locuitorii Sectorului 5 au așteptat să afle când vor fi chemați din nou la urne pentru alegerea unui nou edil.

Potrivit unor informații pe surse obținute de jurnaliștii Gândul, alegerile pentru primar la Sectorul 5 ar urma să fie organizate mai devreme decât s-ar crede, datele vehiculate fiind 13 sau 20 noiembrie.

Asta ar însemna că autoritățile nu vor avea foarte mult timp la dispoziție pentru alocarea bugetelor, dar și pentru organizarea candidaților, care trebuie să strângă listele cu semnăturile susținătorilor, să organizeze lansarea candidaturii și să-și pregătească acțiunile de campanie, precizează sursa citată.

Când vor fi, de fapt, alegerile pentru primar la Sectorul 5. Primele informații venite de la Guvern
Inquam Photos / Octav Ganea

Daniel Florea și-a dat demisia din PSD: „Nu candidez şi nu am avut niciodată intenţia de a candida la alegerile locale partiale pentru funcţia de Primar al Sectorului 5”

Apropierea alegerilor pare a fi confirmată și de faptul că, recent, Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, și-a anunțat candidatura la Primărie, el fiind dat ca favorit de sondajele cerute de mai multe partide politice.

La începutul lunii septembrie, Daniel Florea, deputat și fost primar al Sectorului 5, și-a anunțat demisia din Partidul Social Democrat. În mesajul publicat pe o platformă de social media, acesta a afirmat că nu își dorește să candideze la alegerile locale parţiale din acest sector.

„01.09.2022- Astăzi, am demisionat din Partidul Social Democrat. Este o decizie asumată, gândita îndelung şi în deplină conformitate cu principiile mele personale, profesionale şi politice. Nu plec la alt partid.

Nu candidez şi nu am avut niciodată intenţia de a candida la alegerile locale partiale pentru funcţia de Primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD să susţină un candidat fără activitate politica în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid”, a transmis Daniel Florea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...