Când vor avea loc examenele naționale după finalul grevei din Învățământ. Anunțul făcut de ministrul Educației

Corina Oprea 12.06.2023, 15:10
Când vor avea loc examenele naționale după finalul grevei din Învățământ. Anunțul făcut de ministrul Educației

Greva din Educație s-a încheiat și profesorii se întorc la catedră! În acest context, a fost luată și o decizie în ceea ce privește examenele naționale, având în vedere că haosul s-a încheiat. Ligia Deca a anunțat care va fi situația testărilor și când vor avea acestea loc, după lunga perioadă în care elevii nu au fost la cursuri.

Ce se întâmplă cu evaluarea națională și bacalaureatul

Ligia Deca a anunțat astăzi care va fi situația examenelor naționale. După ce a fost anunțat sfârșitul grevei susținute de profesori, ministrul Educației a informat că lucrurile urmează cursul firesc și elevii se întorc la normalitate de acum. Astfel, Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat vor fi susținute la datele deja stabilite și nu se fac modificări.

Cât despre probele care testează competențele elevilor, acestea vor fi echivalate cu mediile de pe parcursul liceului, pentru că nu mai este timp pentru aceste testări. De asemenea, mediile tuturor elevilor vor fi încheiate în timp util și nu se pune problema de vreo prelungire a anului școlar pentru recuperări.

„Ministerul Educației a luat toate măsurile pentru a menține o stare de normalitate a calendarului școlar și pentru a nu amâna examenele naționale atât de importante pentru ca elevii să poată să-și urmeze parcursul educațional.

În acest moment, odată cu anunțarea suspendării mișcării de protest, cadrele didactice se întorc în școli și procesele educaționale revin la normal urmând etapele firești, încheierea situației școlare, Evaluarea Națională și Examen de Bacalaureat cu echivalarea probelor de competențe cu mediile de pe parcursul liceului”, a spus Ministrul Educației.

Ministerul Educației a fost nevoit, însă, să intervină în calendarul școlar și a făcut modificări privind înscrierea la examenele naționale și încheierea mediilor, pentru că a fost depășită perioada normală. Ligia Deca a anunțat duminică, 11 iunie, că se prelungește înscrierea la examenele naționale de Evaluare Națională 2023 și Bacalaureat 2023 până pe 16 iunie, astfel încât toți elevii să se poată înscrie la examene și să nu apară probleme.

Urmăriți Impact.ro și pe