Când vor avea, de fapt, românii un vaccin pentru Covid-19. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Madlen Moraru 05.08.2020, 15:54
Când vor avea, de fapt, românii un vaccin pentru Covid-19. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a făcut un anunț în legătură cu vaccinul pentru coronavirus (COVID-19). Specialistul român le-a transmis cetățenilor la ce se pot aștepta, în perioada următoare. Pandemia nu pare să se fi apropiat de o finalitate, în ceea ce privește un leac din partea oamenilor de știință. Numărul tot mai mare de îmbolnăviri raportate pentru România ar trebui să însemne o îngrijorare pentru cetățeni. În doar 24 de ore au existat 1.309 de noi cazuri de infectare.

Când vor avea, de fapt, românii un vaccin pentru Covid-19

Alexandru Rafila a anunțat când vor avea, de fapt, românii un vaccin pentru COVID-19. Până la acest moment, miercuri, există 56.550 de cazuri confirmate în țara noastră de infecție cu coronavirus. Specialistul român a precizat că țara noastră este pe lista celor care realizează studii clinice pentru dezoltarea unui astfel de antidot. Alexandru Rafila a făcut acest anunț recent, și în calitate de reprezentant al României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Când vor avea, de fapt, românii un vaccin pentru Covid-19. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila
Alexandru Rafila a anunțat când se pot aștepta românii la un vaccin împotriva noului virus

Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

„Multe dintre companiile care dezvoltă vaccinul, îl vor vinde la preţul de producţie, pentru că dezvoltarea acestor vaccinuri a fost deja finanţată de diverse ţări, de diverse organizaţii, cum este Uniunea Europeană, sau Statele Unite. Şi atunci şi-au luat un angajament că vor vinde vaccinul cu un preţ foarte mic, încât el să fie accesibil”, a susținut medicul Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Pandemia cu noul coronavirus este în plină desfășurare. De aceea, Alexandru Rafila a mai susținut că nu crede că va exista un vaccin împotriva coronavirus mai devreme de un an de zile. Motivul îl reprezintă procesul amplu de testare și fabricare, iar mai apoi distribuirea acestuia. Toate operațiunile vor necesita un anumit timp pentru a fi desfășurate corespunzător. Este o veste nu tocmai îmbucurătoare pentru români. România va beneficia însă de 6.000 de doze de Remdesivir pe care UE le va aloca țării noastre. Medicamentul va ajunge la final de săptămână la pacienții internați pe secțiile de terapie intensivă.

„Din fericire, noi facem parte din Uniunea Europeană, care încearcă să securizeze vaccinul, în cazul în care va fi disponibil, printr-un fel de rezervare şi prin sprijinirea celor care cercetează aceste produse. Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an, pentru că nu e vorba de produsul în sine, ci de capacitatea de a-l fabrica, de a-l condiţiona, de a-l distribui şi lucrurile astea necesită timp. Dar, cu siguranţă, şi România va avea vaccin”, a mai spus Alexandru Rafila.

Urmăriți Impact.ro și pe