Ce efecte are, de fapt, schimbarea anotimpurilor asupra coronavirusului. Mesaj surprinzător de la OMS

Elena Avramescu 29.07.2020, 09:50
Ce efecte are, de fapt, schimbarea anotimpurilor asupra coronavirusului. Mesaj surprinzător de la OMS

Chiar dacă mulți oameni sperau că odata cu venirea căldurii, virusul va fi eliminat, se pare că lucrurile nu stau chiar așa, iar temperaturile ridicate nu par să aibă niciun efectiv pozitiv. Asta a declarat marți chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează AFP.

Mesajul OMS cu privire la schimbarea anotimpurilor asupra coronavirusului

Anunțul nu tocmai plăcut a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, în timp ce se desfășura o conferinţă de presă virtuală. Aceasta a dat ca exemplu cele mai afectate țări, Statele Unite, unde este vară, dar și Brazilia, unde este iarnă în prezent, potrivit Agerpres.

„Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier (…), însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit”, a spus aceasta.

Ce efecte are, de fapt, schimbarea anotimpurilor asupra coronavirusului
Ce efecte are, de fapt, schimbarea anotimpurilor asupra coronavirusului

OMS: „Acest virus iubeşte toate anotimpurile”

„Vara este o problemă. Acest virus iubeşte toate anotimpurile” a continuat aceasta, pentru a-i convinge pe toți cei prezenți virtual că riscul de infecție este la fel de mare și în timpul verii.

Însă, există și o veste proastă și anume că impactul pandemiei ar putea fi totuși mai puternic iarna, iar asta pentru că se suprapune perioadei gripale, astfel crește presiunea asupra sistemelor de sănătate.

În acest sens, oficialul OMS a declarat că încurajează câți mai mulți oameni să se vaccineze împotriva gripei, pentru a evita înmulțirea cazurilor: „Deci, încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...