Când ar putea sa fie gata vaccinul pentru COVID-19. Anunțul făcut de cel mai cunoscut epidemiolog al lumii

Rădulescu Valentin 27.05.2020, 19:35
Când ar putea sa fie gata vaccinul pentru COVID-19. Anunțul făcut de cel mai cunoscut epidemiolog al lumii

De când pandemia cu noul coronavirus a început să ia amploare, oamenii au așteptat răspunsul cu privire la un vaccin. Așadar, cel mai cunoscut epidemiolog, Anthony Fauci, a spus că vaccinul pentru COVID-19 ar putea fi gata cât mai curând.

Cel mai cunoscut epidemiolog a spus când ar putea fi gata vaccinul pentru COVID-19

Pandemia cu COVID-19 a afectat deja economia mai multor țări și a provocat multe daune. În momentul de față SUA este cea mai afectată țară de noul coronavirus, acolo s-au înregistrat 1.7 milioane de cazuri, iar 100.000 de oameni au murit în urma infectării cu COVID-19. Dar totodată, 480.273 de pacienți s-au vindecat. Acum, cel mai mare epidemiolog, Anthony Fauci, în vârstă de 79 de ani, a venit cu un anunț mult așteptat. Acesta a precizat că vaccinul împotriva noului virus poate fi gata la sfârșitul acestui an.

„Cred că avem o șansă bună de a produce un vaccin pentru COVID-19 până la finalul acestui an. Dacă toate lucrurile se leagă în perioada următoare, în noiembrie sau decembrie am putea avea vaccinul. Oamenii trebuie să rămână precauți, orice s-ar întâmpla”, a spus Dr. Anthony Fauci, potrivit CNN.

Sursă Foto: cbsnews.com
Sursă Foto: cbsnews.com

SUA se pregătește pentru reluarea NHL

SUA a găzduit recent o gală UFC, iar acum se pregătește și de reluarea hocheiului pe gheață (NHL). Chiar dacă este pandemie, comisarul NHL, Gary Bettman, a anunțat că aceasta poate fi prima competiție reluată în perioada de criză. Șefii NHL au spus că vor aduce echipele în două localități, unde se vor desfășura restul meciurilor pentru acest sezon. Totodată este necesar acceptul celor 24 de echipe pentru reluarea play-off-ului.

„Noi prevedem să jucam din vară până în toamnă. Dar în acest stadiu, nu putem fixa nicio dată atât timp cât nu vom fi siguri că totul este în regulă și până nu vom primi acordul autorităților. Când vom primi acceptul, 24 din cele 31 de echipe vor relua play-off-ul”, a spus Gary Bettman, potrivit ziare.com.

Urmăriți Impact.ro și pe