Când va fi numit noul antrenor de la naționala U21. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat și durata mandatului acestuia

Gabriel Peneș 09.06.2021, 15:09
Când va fi numit noul antrenor de la naționala U21. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat și durata mandatului acestuia

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat când va fi numit noul antrenor de la naționala U21. După despărțirea de Adrian Mutu, selecționata de tineret s-a transformat în naționala U23. Sau, mai bine spus, în naționala olimpică a României, ce va participa la Jocurile Olimpice de la Tokio. În perioada cantonamentului din Spania, de la Marbella, ea a fost condusă de Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi.

Când va fi numit noul antrenor de la naționala U21

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dat amănunte despre numirea noului selecționer de la naționala U21. După plecarea lui Adrian Mutu, care a devenit tehnicianul celor de la FC U Craiova, în Liga 1, tricolorii „mici” au rămas fără antrenor. E drept, naționala U21 a luat o pauză în forma ei de până acum, pentru că Olimpiada aduce la start naționalele U23. Adică, pot face parte din lot jucători născuți după 1 ianuarie 1997. Adăugând și anul cu care Jocurile de la Tokio au fost amânate, se pote vorbi, de fapt, despre naționala U24.

Oricum, echipa a fost preluată temporar, în formula ei olimpică, de Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi la naționala de seniori. Dică a fost și cel care a condus pregătirea lotului în cantonamentul din Spania, de la Marbella. Tricolorii au jucat și 2 partide amicale, înregistrând o înfrângere cu Mexicul, 0-1 și o victorie, contra Australiei, 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Ganea, în minutul 9. Înaintea ultimul meci, în cantonament a apărut și Mirel Rădoi, cel care va prelua conducerea naționalei olimpice de acum până după Olimpiadă.

Când va fi numit noul antrenor de la naționala U21. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat și durata mandatului acestuia
Până pe 15 iunie, FRF va anunța numele înlocuitorului lui Adrian Mutu pe banca tehnică a naționalei U21

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat și durata mandatului acestuia

Eu zic că s-au văzut lucruri bune. Adversarii au fost extrem de inteligent aleşi. Mirel Rădoi a vorbit foarte mult cu antrenorul Australiei, care i-a dat indicii destul de importante în privinţa Noii Zeelande. Chiar ne-au avertizat că nu sunt luat aşa de uşor. Ei au avut un ciclu de patru ani în care au pregătit acţiunea de la Olimpiadă” a mărturisit Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, pentru Telekom Sport, referindu-se la partidele de la Marbella.

Stoichiță a făcut referire și la numirea viitorului antrenor al naționalei U21, adică urmașul lui Mutu pe banca tehnică. Dar și la durata mandatului acestuia, ce va fi stabilită, cel mai probabil, la 2 ani. EURO U21 din 2023 va fi găzduit de România și de Georgia, de aceea misiunea viitorului selecționer va fi să facă o echipă competitivă pentru acea competiție.

În momentul actual ne gândim şi vedem. Acest ciclu va fi de doi ani de zile. Antrenorul desemnat va avea timp să facă o echipă competitivă pentru Campionatul de aici din România. Până spre 15 iunie vom definitiva şi această problemă.” a mai spus Mihai Stoichiţă, conform sursei citate.

România face parte din Grupa B a turneului olimpic, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Turneul de fotbal din cadul JO va avea loc între 21 iulie şi 7 august.

Urmăriți Impact.ro și pe