Când va avea loc prima eclipsă de soare în 2021. Unde poate fi văzută din România

Nicu Stan 08.06.2021, 18:47
Când va avea loc prima eclipsă de soare în 2021. Unde poate fi văzută din România

Când va avea loc prima eclipsă de soare în 2021. Unde poate fi văzută din România, citiți în articolul de mai jos.

Când are loc prima eclipsă de Soare din 2021. De unde va putea fi văzut spectacolul astronomic

Astrologii au anunțat când va avea loc prima eclipsă de soare în 2021. Eclipsa de Soare va avea loc foarte curând, respectiv pe 10 iunie. Astfel, mai sunt doar două zile până la adevăratul spectacol ceresc pentru localnicii din America de Nord, Europa și Asia.

De asemenea, în timpul eclipsei, Luna se va mișca între Soare și Pământ, iar cu cele trei corpuri cerești exact aliniate una cu cealaltă, lumina Soarelui va fi blocată pentru a ajunge pe Pământ.

Prima eclipsa de Soare din acest an are loc pe 10 iunie
Prima eclipsa de Soare din acest an are loc pe 10 iunie

Eclipsa va fi ca un inel de foc

Eclipsa va apărea ca un ”inel de foc”. Conform Administrației Naționale pentru Aeronautică și Spațiu (NASA), la eclipsele solare, Luna nu mai este suficient de aproape de Terra pentru a bloca în întregime vederea Soarelui de pe planetă, lăsând un inel de lumină solară în jurul Lunii, cunoscut ca și inelul de foc.

Aceste feluri de eclipse solare sunt considerate parțiale, pentru că Soarele nu este complet ascuns de Lună. Astfel, oferă întotdeauna un spectacol ceresc foarte dramatic, cu inelul de lumină strălucitoare care apare pe cerul întunecat. Mulți oameni dintre cei care l-au văzut au spus că este un eveniment spectaculos.

De unde va putea fi văzută eclipsa

Eclipsa de Soare va fi vizibilă în Rusia, Groenlanda, nordul Canadei, Asia de Nord, Europa, precum și Statele Unite. Eclipsa solară inelară va fi, de asemenea, vizibilă, însă doar parţial, din nord-vestul Americii de Nord, dintr-o mare parte a Europei, aici regăsindu-se Franţa şi Marea Britanie, precum şi dintr-o parte a nordului Asiei.

Eclipsa de soare inelară se poate vedea și din România, însă va putea fi observată ca o eclipsă parțială, din nordul județului Timiș, județe Arad, Bihor, Alba, doar în intervalul orar 13:32și 13:37, Satu Mare și Maramureș, Transilvania și mare parte din Moldova,. De asemenea, eclipsa solară inelară, din Republica Moldova, se poate vedea de pe aproape tot teritoriul ei.

La cât începe eclipsa de Soare

Conform Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu ”, eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, și va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui.

Pentru a urmări acest fenomen astronomic rar, oamenii sunt sfătuiți să folosească ochelari de protecție. Site-ul web timeanddate.com a publicat link-ul live stream pe care oamenii îl pot activa joi, 10 iunie pentru a vedea în siguranță eclipsa.

Cum poate fi văzută eclipsa de Soare în siguranță

Pentru a putea fi vizionată în siguranță, este nevoie de un filtru solar special. Cel mai la îndemână și ieftin este filtrul dens de sudură, însă cel mai potrivit este filtrul Mylar, o peliculă aluminizată care oprește radiațiile periculoase.

Urmăriți Impact.ro și pe