Când va avea loc concursul Eurovision în anul 2022

Daria Petrescu 29.08.2021, 14:31
Când va avea loc concursul Eurovision în anul 2022

Eurovision 2022 este unul dintre cele mai așteptate evenimente din an. În 2021, concursul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, însă, în cele din urmă, în seara de 22 mai show-ul și-a desemnat câștigătorii. Din păcate, artista noastră, Roxen, nu a avut șansa de a urca pe scena de la Rotterdam, în cea de-a 65-ediție. Iată când va avea loc concursul Eurovision în anul 2022

Când va avea loc concursul Eurovision în anul 2022

Reprezentanții Italiei au ieșit învingători în finala Eurovision 2021, oferind un spectacol de zile mari sâmbătă seara, 22 mai. Astfel că, pentru anul următor se știe clar unde se va ține marele eveniment, însă nu a fost decisă și data oficială când se va desfășura. Cel mai probabil, Eurovision 2022 va avea loc la sfârșitul lunii mai.

Ce s-a întâmplat în marea finală Eurovision 2021

Trupa de rock Måneskin a câștigat Eurovision 2021 cu piesa ”Zitti e buoni”, fiind a treia victorie pentru italieni la Eurovision. De asemenea, formația a câștigat cu aceeași melodie și  marele premiu la ediția cu numărul 71 a festivalului de muzică de la San Remo din 2021.

Italia a ieșit în fruntea clasamentului, dominat până în acel moment de Franța și Elveția, celor peste 300 de voturi primite din partea publicului.

În marea finală, lupta s-a dat între Italia și Elveția, însă, în cele din urmă a învins Italia, după ce a acumulat în total 524 de puncte.  Astfel că, Italia fiind câștigătoarea competiției, va organiza următoarea ediție a Eurovision. Edițiile precedente pe care Italia le-a găzduit s-au desfășurat la Napoli și Roma.

Roxen, reprezentanta Românie,  a ratat calificarea la Eurovision 2021

„Noaptea trecută am avut onoarea să vă transmit un moment foarte special. În ciuda rezultatului, inimile noastre au fost acolo.

Noi am dat tot ce-am avut mai bun, iar mesajul nostru s-a făcut auzit. Multumesc foarte mult tuturor celor care m-au sustinut și celor care continua sa-mi arate o dragoste incredibila! Multumesc, Eurovision! A fost un moment foarte special din viața mea si sunt super recunoascatoare pentru tot! Nu ești singur”, a scris Roxen, pe Instagram.

Ce a spus Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision

Liana Stanciu este de ani de zile șefa delegației României la Eurovision. La scurt timp după ce Roxen a ratat caluficarea, aceasta a avut prima reacție.

„Cred, mai degrabă, că a fost despre lipsa de experienţă. Dacă ne uităm la ţările calificate în finala de sâmbătă, vom descoperi de la seniorii Hooverphonic din Belgia, care au treizeci şi ceva de ani de activitate, până la nume cu notorietate.

La noi cred că asta a contat mult, lipsa nu neapărat de spectacole în picioare, cât mai degrabă … cred că în seara asta a fost altceva mai important. Eurovision Song Contest este despre o mare petrecere, despre bucuria de a te întoarce împreună cu oamenii, şi s-a văzut în sală.

Da, e ciudat şi greu de comentat (…) iar ‘Amnesia’ este despre faptul că atunci când îţi este greu, trebuie să strigi după ajutor, de aceea şi refrenul ‘Not alone, not alone’. Eu aş pune mai degrabă pe lipsa de experienţă a lui Roxen”, a declarat Liana Stanciu la postul TVR 1, potrivit Agerpres.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe