Surpriză la Eurovision. Italia, câştigătoarea trofeului de anul acesta. Ce piesă a ieşit pe locul al doilea

Ioana Bucur, Narcisa Tomulescu 23.05.2021, 09:57
Surpriză la Eurovision. Italia, câştigătoarea trofeului de anul acesta. Ce piesă a ieşit pe locul al doilea

„Rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată!” Îmbrăcați în piele, plini de energie, cu o piesă în limba natală, patru tineri, foști colegi de liceu, au fost marea surpriză la Eurovision. Italia, câștigătoarea trofeului de anul acesta. Clasamentul final a fost dat peste cap, în ultimul moment, de votul publicului. Ce piesă a ieșit pe locul al doilea.

Surpriză la Eurovision: Italia, câştigătoarea trofeului

După un an de pauză forțată, impusă de pandemia de Covid-19, cel mai mare concurs de muzică din Europa s-a întors, iar finala organizată la Rotterdam a fost spectaculoasă. Din nefericire, pentru a treia oară consecutiv, România nu a reușit să treacă de semifinale. Cătălina Ponor a fost cea care a anunțat punctajele acordate de țara noastră: 12 puncte pentru Malta, din partea juriului de specialitate, și 12 puncte puncte pentru Republica Moldova, alegerea publicului.

Clasamentul final începea să se contureze, bătălia pentru primul loc se dădea între Franța și Elveția. Toate calculele au fost date peste cap, însă, de votul uriaș al publicului: 300 de puncte, cel mai mare punctaj obținut de vreun participant, pentru o trupa rock Måneskin, ceea ce a însemant că Italia a fost aleasă câștigătoarea trofeului de anul acesta, cu piesa „Zitti e Buoni”.

„Vrem doar să spunem, întregii Europe, întregii lumi: rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată!”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după ce formația, din care fac parte trei băieți și o fată, a fost anunțată câștigătoare a competiției.

Surpriză la Eurovision. Italia, câştigătoarea trofeului
Trupa Måneskin

Måneskin a reușit să aducă trofeul Eurovision în Italia după mai bine de trei decenii de la succesul lui Toto Cutugno din 1990, cu piesa „Insieme: 1992”. Cei patru componenți ai trupei ce a cucerit Europa s-au cunoscut în liceu. Måneskin a luat naștere în anul 2016, la Roma, iar în 2017 a ieșit pe locul al doilea la concursul X Factor Italia. Numele formației este un cuvânt în daneză și înseamnă „lumina lunii”, fiind propus de basista Victoria De Angelis, care este pe jumătate daneză.

Ce piesă a ieșit pe locul al doilea

Franța, Elveția, Islanda, Ucraina și Italia au intrat în concurs ca marile favorite ale Eurovision 2021. În final, Italia a ieșit pe primul loc, cu 524 de puncte. Pe locul al doilea a terminat Franța cu 499 de puncte, urmată de Elveția, cu 432 de puncte, Islanda, 378, Ucraina, 364, Finlanda, 301, Malta, 255, Lituania, 220, Rusia, 204 şi Grecia, 170.

Eurovision 2022 se va organiza în Italia, pentru a treia oară de când țara participă la concurs. Primele două ediții s-au ținut la Roma și Napoli.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...