Când trebuie să pui, de fapt, balsam de rufe în maşina de spălat. Greşeala pe care o fac multe gospodine

Badea Violeta 20.06.2022, 08:22
Când trebuie să pui, de fapt, balsam de rufe în maşina de spălat. Greşeala pe care o fac multe gospodine

Atunci când porți haine care miros proaspăt, starea ta de spirit este mult mai bună. Dacă încă te întrebi cum să folosești balsamul de rufe în mașina de spălat, care sunt beneficiile și dezavantajele unui balsam, acest articol este pentru tine. În rândurile următoare îți vom spune cum să utilizezi balsamul de rufe în mașina de spălat și cum funcționează, de fapt, acest lichid care a devenit indispensabil în orice gospodărie!

Cum se folosește, de fapt, balsamul de rufe

Când vine vorba de spălatul rufelor, lucrurile nu par foarte simple. Sunt persoane care preferă să folosească balsam de rufe, dar sunt și gospodine care nu o fac.

Dacă nu ai utilizat până acum acest lichid, dar te gândești să începi să o faci, este posibil să ai câteva întrebări despre când să îl folosești și ce face acesta, de fapt.

Există multe beneficii ale folosirii balsamului de rufe. Pe lângă faptul că vă face hainele să miroasă bine, scopul principal al balsamului de rufe este acela de a proteja țesătura.

Acest produs extraordinar poate fi achiziționat fie sub formă lichidă, fie sub formă de pulbere. Indiferent de tipul de balsam de rufe pe care îl cumperi, utilizarea acestuia în mașina de spălat nu se recomandă la fiecare spălare, ci la două sau trei spălări adăugând o cantitate mai mică.

Cand se foloseste, de fapt, balsamul de rufe
Cand se foloseste, de fapt, balsamul de rufe

Când nu se pune în mașină

Potrivit specialiștilor, balsamul nu se adaugă niciodată atunci când speli rufele din microfibre, deoarece acestea au proprietatea de a absorbi foarte bine umezeala și de a izola termic.

În contact cu acest lichid, aceste microfibre își pierd din proprietăți. Ca rezultat, hainele precum cele sport nu mai absord bine transpirația. În plus, alte articole textile pe care nu este recomandat să le împrospătezi cu balsam de rufe sunt prosoapele, iar explicația este una cât se poate de simplă.

Acest lichid se depune în fibrele pufoase ale acestor textile, împiedicându-le astfel să absoarbă apa la fel de bine. Prosoapele rămân moi și delicate dacă pui la spălat o soluție pentru dedurizarea apei sau dacă le clătești cu puțin oțet.

De asemenea, este bine de știut că balsamul de rufe, folosit pe termen lung, ar putea provoca anumite iritații, boli de piele sau afecțiuni ale căilor respiratorii.

Urmăriți Impact.ro și pe