Ce pui în cuva maşinii de spălat ca să scapi de mirosul urât al prosoapelor. Uită de balsamul de rufe, nu ajută cu nimic!

Badea Violeta 03.12.2021, 14:27
Ce pui în cuva maşinii de spălat ca să scapi de mirosul urât al prosoapelor. Uită de balsamul de rufe, nu ajută cu nimic!

Cui nu-i place să se bucure de prosoape moi și frumos mirositoare? Din păcate, acestea capătă un miros neplăcut după câteva zile de utilizare. Ți s-a întâmplat și ție, nu-i așa? Ei bine, atunci află ce trebuie să pui în cuva maşinii de spălat ca să scapi de această problemă. Nu balsamul de rufe este soluția salvatoare!

Cum să scapi de mirosul urât din prosoape

Prosoapele ar trebui să ne curețe pielea, să ne-o lase uscată și să ne-o protejeze. Însă, acestea pot căpăta un miros mai puțin plăcut din diverse motive. Poate cea mai întâlnită cauză a mirosului neplăcut este faptul că lași prosoapele ude în mașina de spălat sau nu le lași să se usuce după ce le-ai utilizat.

De asemenea, spălarea incorectă a prosoapelor este o altă cauză a mirosului neplăcut. După fiecare spălarea, prosoapele trebuie să fie clătite corespunzător, deoarece toată cantitatea de detergent se va aduna în fibrele acestora făcând ca prosoapele să capete un miros neplăcut.

În plus, depunerile de calcar au capacitatea de a schimba mirosul prosoapelor. De aceea trebuie să te asiguri că mașina ta de spălat funcționează perfect. Dacă ai constatat, însă, că prosoapele miros urât poți încerca un truc. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi o ceaşcă sau două cu oţet alb în cuva maşinii de spălat.

Nu folosi detergent sau altceva, doar acest ingredient. Acest produs va înmuia ţesătura, făcând prosoapele moi şi pufoase, dar va elimina și mirosul neplăcut.

Cum elimini mirosurile neplacute din prosoapele tale preferate
Cum elimini mirosurile neplacute din prosoapele tale preferate

Alte trucuri care te scapă de mirosul neplăcut al prosoapelor

Mai poți scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor dacă adaugi o cantitate de 250 de grame de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă fierbinte. Amesteci bine și după ce s-a dizvolvat trebuie doar să torni compoziția într-un lighean în care ai pus prosopele și acoperă totul cu apă rece.

Așteaptă timp de cinci ore sau peste noapte și mirosurile urâte vor dispărea ca prin minune. O altă metodă este aceea de a spăla prosoapele la o temperatură de 60 de grade. Astfel, detergentul se va dizolva mult mai bine şi va fi eliminat mai uşor în timpul procesului de clătire.

Un alt sfat este acela de a nu lăsa niciodată prosoapele sau hainele umede în mașina de spălat pentru că pot prinde un miros urât și chiar mucegai. În plus, specialiștii spun că maşina de spalat nu trebuie supraîncărcată, deoarece prosoapele au nevoie de mai multa apă pentru a se înmuia şi spăla.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...