Când trebuie să plece Lidia Buble de la noua emisiune de pe Pro TV. Are probleme mari dacă nu se întoarce în țară (Exclusiv)

Andra Daoud 29.07.2022, 14:21

Lidia Buble a bătut palma cu Pro TV, pentru un show filmat în Republica Dominicană. Plecarea din țară a vedetei este însă complicată, ea fiind cercetată într-un dosar de dare de mită. Lidia i-a convins însă pe magistrați să ridice măsura controlului judiciar și să o lase să plece din România la filmări. Artista are însă un termen de întoarcere, pe care trebuie să îl respecte.

Când trebuie să se întoarcă Lidia Buble din Republica Dominicană

Au început filmările pentru emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, iar printre concurenți de numără și Lidia Buble. Cântăreața a plecat alături de echipa de filmare în junglă, însă are un termen de întoarcere în țară. Potrivit informațiilor obținute de Playtech.ro, la ultimul termen din dosarul în care este cercetată, mai exact pe 30 iunie, atât Lidia, cât și ceilalți inculpați i-au convins pe magistrați să amâne judecarea dosarului.

Instanța a stabilit următoarea înfățișare pentru data de 17 august. Chiar dacă este vacanță judecătorească în acea perioadă, este vorba despre un dosar penal, iar audierea va avea loc. Lidia Buble trebuie, așadar, să fie în țară la acea dată, pentru a se prezenta la audieri. Chiar dacă ar putea să lipsească, acest lucru i-ar îngreuna situația, după cum a explicat un avocat.

„În primul rând, ea e inculpată. Neprezentarea în fața judecătorului îi îngreunează situația. Înseamnă că va veni când are proces. Trebuie să fie prezentă pentru a fi audiată. E complicat să ceri amânare, într-un proces penal, nu e ca la civil.”, a explicat avocatul Ioan Todan pentru Playtech.ro.

Cand trebuie sa plece Lidia Buble de la noua emisiune de pe Pro TV. Are probleme mari daca nu se intoarce in tara
Lidia Buble a plecat in Republica Dominicana, la filmari

Ce riscă Lidia Buble, dacă va fi găsită vinovată

Problemele cu legea au început pentru Lidia Buble anul trecut. Vedeta este cercetată pentru că ar fi mituit doi polițiști de la Brigada Rutieră, în pandemie. În perioada de lockdown, mai exact, Lidia Buble a fost oprită în trafic noaptea pentru un control de rutină, după ce ar fi consumat alcool.

Vedeta și-a sunat un prieten pentru a-i cere sfatul, după care a decis să nu accepte testarea cu aparatul etilotest și să le dea mită agenților, pentru a ieși basma curată. Aceasta nu avea bani cash asupra sa, așa că i-a convins pe agenți să o însoțească până acasă, pentru a lua cardul și apoi până la bancomat, pentru a scoate bani.

Telefonul bărbatului căruia Lidia Buble i-a povestit totul era însă interceptat, el fiind cercetat de DIICOT într-un dosar de criminalitate organizată. Așa a ajuns cântăreața în atenția judecătorilor, după ce oamenii legii s-au autosesizat. Vedeta a colaborat ulterior cu anchetatorii și a rămas să fie cercetată în libertate, alături de polițiștii cărora le-a dat mită.

Pedeapsa pentru fapta de care este acuzată Lidia Buble este de 2 până la 7 ani de închisoare sau muncă în folosul comunității. Totuși, este de așteptat ca vedeta să primească o pedeapsă blândă, dat fiind că este la prima abatere și că a colaborat cu anchetatorii.

Urmăriți Impact.ro și pe