Când se va juca primul meci pe noul stadion din Ghencea. Anunțul făcut chiar azi

Marian Cărăvan 19.11.2020, 14:12
Când se va juca primul meci pe noul stadion din Ghencea. Anunțul făcut chiar azi

Vin vești bune pentru iubitorii fotbalului. Compania Națională de Investiții a anunțat ce se va întâmpla în perioada următoare cu noul stadion din Ghencea.

Când se va juca primul meci pe noul stadion din Ghencea

CSA Steaua e lider în Seria a 4-a din Liga 3, iar intențiile de promovare sunt evidente. Antrenorul Daniel Oprița și-ar putea conduce în curând „gladiatorii” pe noul stadion din Ghencea. Compania Națională de Investiții a anunțat că va începe procesul de recepție al Stadionului Steaua, o adevărată bijuterie necesară sportului românesc.

„Începem recepția, nu știm cât va dura procesul. Spre exemplu, la Craiova a durat trei săptămâni până s-au făcut probele și s-au remediat anumite probleme sesizate de noi, ISC (n.r. – Inspectoratul de Stat în Construcții) sau ISU (n.r. – Inspectoratul pentru Situații de Urgență).

Noi sperăm ca până la mijlocul lunii decembrie să finalizăm tot și să predăm stadionul la cheie către Clubul Sportiv al Armatei”, a spus directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan, pentru Digi Sport.

Astfel, dacă totul decurge conform planurilor, arena din Ghencea va fi predată Ministerului Apărării Naționale la mijlocul lunii decembrie. Prin urmare, în 2021, odată cu reluarea Ligii 3, CSA Steaua va putea juca pe noul stadion. Primul meci va fi chiar unul al orgoliilor. Conform programării, pe 13 martie 2021, CSA Steaua ar putea pe noua arenă chiar cu FCSB 2, echipa finanțată de Gigi Becali. Cele două echipe s-au desprins de pluton și se bat pentru locul care asigură promovarea în liga secundă. Se va răzbuna latifundiarul din Pipera pentru că i s-a dat interzis în Ghencea?

Stadionul Steaua va fi predat MApN. Primul meci oficial, in 2021
Stadionul Steaua va fi predat MApN. Primul meci oficial, in 2021

Anghel Iordănescu: „Să ne bucurăm cu toții”

Stadionul Steaua a fost „casa” echipei de fotbal cu același nume, dar și a echipei naționale a României. Arena a fost martora multor succese ale roș-albaștrilor, dar și ale „tricolorilor”, pagini memorabile din istoria fotbalului românesc scriindu-se aici. Meciuri care au ținut fanii cu sufletul la gură, goluri superbe, victorii magice, o calificare după 20 de ani la un Campionat Mondial, toate s-au întâmplat în Ghencea. Noua arenă, ce va avea o capacitate de 31.254 de locuri, se apropie de momentul predării către beneficiar.

De această arenă ar trebui să ne bucurăm cu toții, nimeni nu ar trebui să primească interzis aici, e de părere Anghel Iordănescu, cel care a jucat în Ghencea (fiind cel mai bun marcator din istoria Stelei în prima ligă), dar a și antrenat ulterior Naționala României. Fostul selecționer, cel care are în palmares 4 calificări la turneele finale – 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016) – , privește în urmă cu nostalgie.

„Pe acel stadion trebuie să ne bucurăm cu toții, indiferent că ținem cu o echipă sau cu altă echipă. Va evolua și echipa națională acolo”, a spus Anghel Iordănescu, la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Ce înseamnă noua arenă din Ghencea

*Cost construcţie 94.672.020 milioane de euro
*Capacitate: 31.254 de locuri
*Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
*Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
*Restaurant
*Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
*Spații VIP (loje și parcare)
*Sală de forță și de recuperare
*Punct medical de prim ajutor
*Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
*Sala de conferință
*Vestiare pentru sportivi
*Magazine
*Spații tehnice și pentru birouri

Urmăriți Impact.ro și pe