Când se schimbă cauciucurile de iarnă. Legea o spune clar

Badea Violeta 15.03.2022, 10:12
Când se schimbă cauciucurile de iarnă. Legea o spune clar

În fiecare an, atunci când vine iarna, șoferii se confruntă cu aceeași problemă, mai exact nu știu de când este bine să își monteze cauciucurile de iarnă pe autoturisme. Astfel, mulți dintre ei ajung să aibă parte de foarte multe neplăceri în trafic. Cauciucurile de iarnă oferă aderență și stabilitate, fiind ideale în caz de polei, gheață sau zapadă. Așadar, iată când ar trebui să apelezi la ele!

Când este indicat să montezi cauciucurile de iarnă

Orice șofer ar trebui să pună preț pe siguranța în trafic, pe integritatea autoturismului lor și pe stabilitate, mai ales atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile. În caz contrar, aceștia pun în pericol viața celorlalți participanți la trafic, a pasagerilor și chiar a lor.

Cauciucurile de iarnă oferă aderența și stabilitatea atât de necesare pe acele drumuri înzăpezite și înghețate. Tocmai din acest motiv este esențial să știi când este cazul să le montezi pe mașina ta. Potrivit Codului Rutier, este obligatoriu să ai anvelope de iarnă sau all-seasons atunci când suprafața drumului este acoperită de gheață, polei sau zăpadă.

Legea nu prevede o anumită dată de când autoturismele ar trebui să fie dotate cu anvelope de iarnă. Totuși, acestea ar trebui montate atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. Potrivit specialiștilor, sub această valoare, anvelopele de vară nu mai sunt atât de sigure în cazul unei frânări de urgență.

Cand se monteaza cauciucurile de iarna
Cand se monteaza cauciucurile de iarna

Sfaturi pentru montarea cauciucurilor de iarnă

La începutul sezonului rece, fiecare conducător auto dorește să-și monteze cauciucurile de iarnă, așa că nu este de mirare că se formează cozi uriașe la vulcanizări. Dacă vrei să le eviți, atunci noi îți vom da câteva sfaturi în legătură cu montarea anvelopelor de iarnă.

  • Ține roata corect

Nu apuca roata cu o mână de sus și alta de jos la demontare, așa cum procedează cei mai mulți șoferi. Te poți lovi și sigur nu îți dorești acel lucru. Indicat este să poziționezi mâinile ca și la volan, la orele 9 și 3.

  • Echilibrează roțile

Este foarte important să echilibrezi roțile la o vulcanizare. Altfel, acestea vor fi zgomotoase, iar circulația va avea de suferit.

  • Păstrează cauciucurile într-un loc uscat și răcoros

Pe timp de vară, anvelopele se păstrează într-un loc întunecos, uscat și rece. Roțile trebuie așezate pe partea orizontală, una peste cealaltă.

Urmăriți Impact.ro și pe