Când se ieftinesc prețurile la gaz și energie. E anunțul momentului, românii nu mai au mult de suportat

Badea Violeta 12.11.2021, 10:45
Când se ieftinesc prețurile la gaz și energie. E anunțul momentului, românii nu mai au mult de suportat

Vești bune pentru români. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că gazele naturale și energia se ieftinesc. Iată de când se va întâmpla acest lucru.

Gazul și energia se ieftinesc

După o perioadă tulbure, românii mai primesc și vești bune. Una dintre acestea vine de la ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta anunță că prețurile la gaz și energie se vor reduce începând din luna aprilie a anului viitor.

„Deja gazul natural se vinde pentru trimestrul doi, trimestrul trei şi trimestrul patru (ale anului 2022 – n.r.) la jumătate din preţul cu care se vinde în momentul de faţă, în această iarnă. Adică vom avea cu certitudine o scădere a preţului gazului natural.

Adică preţul gazului natural va fi deja sub preţul acesta compensat, sau la nivelul acestui preţ compensat, iar la energie electrică nu ne aşteptăm la scădere abruptă, dar la energie electrică ne aşteptăm ca preţul pieţei cel mai mare să nu mai fie dat de energia electrică produsă de gaze naturale, ci să fie dat de cea produsă de cărbune, care are o componentă a certificatului de CO2.

Deci ne aşteptăm şi la energia electrică să fie un uşor declin, nu o scădere foarte mare, dar o uşoară corecţie şi la energia electrică”, a declarat Virgil Popescu, potrivit news.ro.

Virgil Popescu a anuntat ca gazul și energia se ieftinesc
Virgil Popescu a anuntat ca gazul și energia se ieftinesc

„Autorităţile nu pot lăsa descoperite nici populaţia, nici companiile”

Ministrul Energiei a mai spus că autoritățile vor analiza situația încă din luna ianuarie. Potrivit acestuia, atunci se va stabili care sunt tendinţele preţurilor şi ce măsuri trebuie luate, fiindcă populația și companiile nu pot rămâne descoperite.

Recent, Virgil Popescu a vorbit și despre legea privind compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale în sezonul rece. Aceasta a  intrat în vigoare la sfârșitul lunii trecute și are rolul de a proteja populația de creșterea prețurilor.

„Eu cred că am scos o lege bună, dar care, desigur, poate fi îmbunătățită. Vom face o evaluare în ianuarie, după două luni de funcționare. Îmi doresc să fie aplicată, românii să fie protejați din punct de vedere al prețului la energie, iar furnizorii și lanțul de aprovizionare și distribuție să-și primească banii.

Sunt convins că nu vor fi probleme cu plățile. Apoi, în ianuarie analizăm, să vedem dacă mai e nevoie să atenuăm șocurile”, a menționat ministrul Energiei, conform newsweek.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...