Când se deschide sezonul turistic în Bulgaria. Informații importante pentru turiștii români

Diana Radu 28.04.2020, 14:33
Când se deschide sezonul turistic în Bulgaria. Informații importante pentru turiștii români

Ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova a anunțat că sezonul turistic estival se va deschide de la 1 iulie. Domeniul turismului a fost puternic afectat de criza cauzată de pandemie și de restricțiile impuse de stările de urgență.

Bulgaria deschide din iulie sezonul turistic estival

Autoritățile bulgare precizează că este foarte important ca sezonul turistic să se deschidă pentru a putea ieși din criza cauzată de pandemie. În ceea ce privește situația Bulgariei, ministrul turismului spune că că țara are posibilități turistice bogate. Așadar, din data de 15 iuni vor începe pregătirile pentru deschiderea sezonului turistic.

„Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival”, a spus Anghelkova, citat de Agerpres.

bulgaria, redeschiderea sezonului turistic
Bulgaria deschide din iulie sezonul turistic estival

Ministrul bulgar a mai spus că în acest an toate eforturile se vor îndrepta pentru a sprijini în special dezvoltarea turismului intern în Bulgaria, deoarece acesta este o parte importantă a economiei. Potrivit TASS, ministrul a mai spus că „se discută problema înlesnirii regimului de vize pentru oaspeţii tradiţionali din Turcia şi Rusia”.

Bulgaria a oprit activitatea turistică din data de 17 martie, iar de pe data de 19 martie frontierele s-au închis pentru turiști, la ordinul ministerului sănătății. Însă, activitatea urmează să se reia din data de 1 iulie. În acest sens, Nikolina Anghelkova a precizat că restabilirea domeniului turistic se face în conformitate cu restricțiile impuse de pandemie. Adică, se vor deschide inclusiv hotelurile, restaurantele și cafenele din stațiunile bulgare, dar vor funcționa după anumite reguli.

Cel mai recent bilanț, arată că 1.387 de persoane de pe teritoriul Bulgariei au fost infectate cu coranavirus, în timp ce 222 s-au vindecat. În ceea ce privește bilanțul deceselor, acesta a ajuns la 58.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe