Când scăpăm de țânțari în București. Anunțul făcut de Primărie

Raluca Juncu 28.06.2020, 15:57
Când scăpăm de țânțari în București. Anunțul făcut de Primărie

Țânțarii au început deja să le dea bătăi de cap românilor. Ca în fiecare an, autoritățile vor realiza tratamente speciale lansate din avioane pentru a combaterea insectelor precum tânțari sau căpușe.

Când începe o nouă serie de dezinsecție în București

În Capitală, tratamentele avio și terestre pentru combaterea căpușelor și țânțarilor sunt stabilite pentru sfârșitul lunii iulie. Acestea erau inițial programate pentru perioada 22-26 iunie, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au adus ploi însemnate cantitativ și furtuni, procesul de dezinsecție a fost programat pentru perioada 29 iunie-1 iulie, scrie Adevărul.

Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului București
Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului București

Tratamentele avio se vor efectua în intervalul orar 06:30-11:00, iar cel terestru în intervalul orar 22:00-04:00.

Ultima acțiunea de acest fel demarată de Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a avut loc pe 19 iunie.

„Substanţele active ale produselor utilizate sunt: cipermetrin, tetrametrin, pyperonil, butoxid, deltametrin şi s-metropren, acestea fiind omologate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide. Precizăm că tratamentele se vor desfăşura în condiţii corespunzătoare, pe raza municipiului Călăraşi, respectând prevederile legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei”, au anunţat reprezentanţii Primăriei, potrivit sursei citate.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Astfel, pentru combaterea larvelor de țânțari, pentru anul 2020, au fost prevăzute 6 tratamente de larvicizare, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie-noiembrie 2020.

În acest interval, echipele CMEIB vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apa și canal administrat de ApaNova, dar și în rețeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica București, locuri în care se întâlnesc, cu predilecție, larvele de țânțari.

Se va acţiona cu 65 de pompe de mână, utilizandu-se substanţă VECTOBAC (larvicid biologic) – avizată de Comisia Națională pentru Biocide.

Pentru a putea combate eficient apariția populației de țânțari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetățenilor și al firmelor care au în administrare terenuri și spații virane, să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăți.

Urmăriți Impact.ro și pe