Când revin toți elevii în bănci. Mesajul de ultim moment al Președintelui

Iancu Andreea 13.05.2021, 19:55
Când revin toți elevii în bănci. Mesajul de ultim moment al Președintelui

Președintele Klaus Iohannis împreună cu mai mulți oficiali din Guvern și alți reprezentanți esențiali în lupta cu pandemia s-au reunit în această după amiază în cadrul unei ședințe la Palatul Cotroceni. Oficialii români au dezbătut mai multe măsuri de relaxare, o parte dintre ele începând să intre în vigoare din data de 15 mai. Totodată, președintele României a menționat și când revin toți elevii în bănci, dat fiind faptul că o bună parte dintre aceștia au făcut școală online în perioada cu număr ridicat de infectări.

Mesajul de ultimă oră al Președintelui Klaus Iohannis dezvăluie când revin toți elevii în bănci

Românii au așteptat cu sufletul la gură relaxarea măsurilor impuse de autorități în pandemie. Dat fiind faptul că rata de incidență la nivel național a scăzut sub 1 la mia de locuitori, autoritățile s-au reunit în cursul acestei seri pentru a stabili care va fi calendarul relaxărilor din perioada estivală. Astfel, masca de protecție va fi eliminată în aer liber începând din 15 mai, cu excepția locurilor aglomerate precum piețe, târguri sau stațiile mijloacelor de transport. Un alt subiect fierbinte îl reprezintă și momentul când revin toți elevii în bănci. Oficialul român a precizat că revenirea la școală în format fizic se va face urmând regula de până acum, privind rata de incidență a localității.

Noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. Scenariul verde, galben, roșu, care se aplică ca și până acum. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea elevilor să se întoarcă fizic în școli, datorită scăderii ratei de incidență. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școala și este de dorit ca anul să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați, a precizat Președintele Iohannis la finalul discursului său despre măsurile de relaxare. 

Președintele a anunțat când revin toți elevii în bănci
Elevii ar putea să încheie anul școlar în bănci

Ce spune Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu despre revenirea în bănci a elevilor

Pe de altă parte, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu anunța recent că școlile din localitățile în care rata de infectare va fi mai mică de 1 la mie în cursul zilei de vineri vor funcționa cu prezență fizică începând de săptămâna viitoare. Astfel, ministrul confirmă regula anunțată de către Președintele Iohannis, potrivit căreia revenirea elevilor în bănci va ține cont de rata de incidență a cazurilor de Covid-19 din fiecare localitate în parte.

Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai, iar ne uităm, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...