Când începe România – Noua Zeelandă, ultima partidă a tricolorilor din faza grupelor

Emanuela Pană 28.07.2021, 09:32
Când începe România – Noua Zeelandă, ultima partidă a tricolorilor din faza grupelor

Reprezentativa olimpică a României va întâlni astăzi Noua Zeelandă în ultimul meci din faza grupelor, decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice. Sub comanda lui Mirel Rădoi, tricolorii au efectuat ieri ultimul antrenament înaintea meciului cu Noua Zeelandă. Află, în continuare, când începe partida decisivă și arena „extraterestră“ pe ce care se va juca.

Când începe România – Noua Zeelandă

Partida România – Noua Zeelandă, decisivă pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice 2020, va putea fi urmărită în direct, astăzi, de la ora 11:30, pe Eurosport 2 și TVR 1. Pentru a atinge faza eliminatorie a turneului olimpic de fotbal, sportivii antrenați de Mirel Rădoi au mare nevoie de această victorie.

Tricolorii au efectuat ieri, 27 iulie, ultimul antrenament înaintea partidei cu Noua Zeelandă, urmând ca astăzi să dea tot ce au mai bun pe teren. Ca și la primele două meciuri din grupă, „tokyotricolorii“ nu au efectuat antrenamentul oficial pe arena unde se va disputa meciul. Având în vedere că s-au disputat 8 partide în 7 zile, organizatorii protejează cu mare grijă stadionul Sapporo Dome.

Pe durata încălzirii de asătzi, înainte de fluierul de start, organizatorii au interzis ca suprafața din zona porților precum și din axul central al terenului să fie folosită. Fiind complet acoperită arena, umiditatea este și mai mare decât în mod normal, însă temperatura poate fi fixată în prealabil. Prin urmare, meciul nostru de astăzi se va juca la o temperatură de 23 de grade Celsius.

Reamintim că tricolorii au învins Honduras cu 1-0, prin autogolul înscris de Oliva, însă au pierdut categoric în fața Coreei de Sud, cu un scor de 0-4.

Citește și: România, luată în derâdere la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. De ce a fost folosită imaginea lui Dracula: „A existat o lipsă de considerație“

Ultima partidă a „tricolorilor“ din faza grupelor

Pentru a ajunge în localitatea care găzduiește Jocurile Olimpice 2020, tricolorii au fost nevoiți să se deplaseze peste 1.000 de kilometri. Astăzi, 28 iulie, de la ora 11:30, se va disputa, la Sapporo, pe insula Hokkaido, meciul decisiv pentru pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice.

La ce oră începe România – Noua Zeelandă, ultimul meci din fazele grupelor de la JO 2020
La ce oră începe România – Noua Zeelandă, ultimul meci din fazele grupelor de la JO 2020

După cum aminteam și mai sus, prima partidă din grupă, cea cu Honduras, a fost câștigată de Naționala U23, cu scorul de 1-0, după ce Olivia a înscris un autogol. În a doua întâlnire de pe teren, sportivii lui Mirel Rădoi au pierdut categoric în fața Coreei de Sud, scorul fiind de 0-4.

La rândul lor, neo-zeelandezii au câștigat și ei primul meci din grupe, cu Coreea de Sud, scor 0-1, însă au pierdut în fața celor din Honduras, scor 2-3. Până în prezent, Noua Zeelandă are două participări la Jocurile Olimpice, în 2008 și în 2012, ajungând de fiecare dată în faza grupelor, unde s-a și oprit.

Toate cele 4 echipe au acumulat câte 3 puncte înaintea ultimelor partide din grupă. În cazul în care va fi rost de egalitate, ele vor fi despărțite, în primul rând, de golaverajul general – capitol la care tricolorii stau cel mai slab. Prin urmare, singura opțiune pentru echipa lui Rădoi este obținerea victoriei în meciul cu Noua Zeelandă.

O veste bună pentru Naționala U23 este absența unuia dintre cei mai importanți jucători ai echipei din emisfera sudică – Winston Reid (33 de ani), căpitanul All Blacks, care s-a accidentat în partida cu Honduras și va rata restul competiției.

România – Noua Zeelandă, echipele probabile

România: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Dobre, Ciobanu, Dulca, Ștefan – Deaconu, Ganea, Gheorghe

  • Rezerve: Popa, Târnovanu, Grigore, Chindriș, Băluță, Florescu, Gheorghe, Sântean;
  • Antrenor: Mirel Rădoi.

Noua Zeelandă: Woud – Ingham, Reid, Pijnaker, Cacace – Just, Stensness, Bell, Lewis – Wood, McCowatt

  • Rezerve: Searle, Paulsen, Boxall, Stanger, Elliot, Stamenic, Sutton, Old, Champness, Waine, Garbett;
  • Antrenoor: Danny Hay.

Arbitru: Kevin Orteg
Asistenți: Michael Orue, Jesus Sanchez (toți din Peru)
Stadion: Sapporo Dome
Capacitate: 40.728 locuri.

Vedeta Noii Zeelande este, de departe, vârful din Premier League, Chris Wood, care evoluează la Burnley.