Când ar putea România să scape de valul 3 al pandemiei. Răspunsul clar al lui Alexandru Rafila

Stan Filon 16.04.2021, 13:20
Când ar putea România să scape de valul 3 al pandemiei. Răspunsul clar al lui Alexandru Rafila

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, Alexandru Rafila, a vorbit despre valul trei al pandemiei de coronavirus care a lovit România! Medicul a spus cât va mai dura acest val și care sunt indicii după care se vede exact când va trece ascesta.

Când ar putea România să scape de valul 3 al pandemiei

Medicul Alexandru Rafila a fost invitatul lui Marius Tucă Show la emisiunea sa de la Aeph News, unde a vorbit despre valul trei al pandemiei de coronavirus. Reprezentantul OMS în România a fost întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele şase pe care le prognozase.

”Am ajuns de la 6.000 la 3 – 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când lucrul acesta se va reflecta şi în scăderea numărului de pacienţi internaţi, mai ales la terapie intensivă. Atunci putem să spunem că am trecut de valul trei”, a afirmat Rafila.

Cand ar putea Romania sa scape de valul 3 al pandemiei
Cand ar putea Romania sa scape de valul 3 al pandemiei

Premierul spune că am putea reveni la normal, de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta ”despre revenirea la normalitate”.

”Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă. Dacă mergem să ne vaccinăm, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii iulie și putem să vorbim de o redeschidere a economiei aproape în totalitate”, a spus premierul.

O țară unde campania de vaccinare a populației a avut un succes neașteptat este Marea Britanie, care a reușit să imunizeze peste jumătate dintre britanici. Aici, pe data de 12 aprilie au fost ridicate restricțiile iar oamenii nu au mai fost nevoiți să poarte nici măcar masca de protecție. Pub-urile s-au umplut până la refuz, iar magazinele au fost luate cu asalt de mii și mii de clienți, cozile întinzându-se pe sute de metri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI