Campionatul Mondial din Qatar, fără echipele din Europa? UEFA amenință că nu se vor prezenta, condiția cerută joi

Andrei Cezar 10.09.2021, 10:13
Campionatul Mondial din Qatar, fără echipele din Europa? UEFA amenință că nu se vor prezenta, condiția cerută joi

FIFA ia în calcul posibilitatea de a organiza Campionatul Mondial o fată la doi ani. UEFA, forul care conduce fotbalul european, nu este de acord și amenință că în cazul în care această idee va fi dusă la bun sfârșit, echipele de pe bătrânul continent nu vor mai participa.

UEFA anunță că va retrage echipele naționale europene de la Campionatul Mondial, dacă FIFA va organiza competiția o dată la doi ani

Congresul FIFA a adoptat, cu majoritate de voturi, începerea unui studiu de fezabilitate pentru organizarea Cupei Mondiale o dată la doi ani.

Președintele UEFA Aleksander Ceferin a avut o reacție dură la propunerea FIFA și spune că dacă acest scenariu va deveni realitate, echipele din Europa se vor retrage din competiție. Totodată, Ceferin a dezvăluit că în urma unor discuții purtate cu președintele CONMEBOL, și America de Sud s-ar alătura boicotului.

Am decide să nu jucăm dacă se va întâmpla. Din ce știu, și cei din America de Sud sunt pe aceeași lungime de undă. Așa că mult noroc celor de la FIFA cu un astfel de Campionat Mondial. Cred, totuși, că nu se va întâmpla niciodată, pentru că e împotriva principiilor de bază ale fotbalului”, a declarat Aleksander Ceferin, potrivit Mundodeportivo.

Președintele UEFA a explicat că organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani nu ar putea fi posibilă din cauza faptului că jucătorii ar fi extrem de obosiți, dar și pentru că s-ar suprapune cu alte evenimnte sportive.

Aleksander Ceferin - președintele UEFA
Aleksander Ceferin – președintele UEFA

Valoarea Campionatului mondial vine tocmai din faptul că se dispută din patru în patru ani

Să joci în fiecare vară un turneu de o lună i-ar omorî pe jucători. Dacă s-ar ține o dată la doi ani, s-ar suprapune cu Mondialul de fotbal feminin, cu Jocurile Olimpice.

Valoarea Campionatului Mondial vine tocmai din faptul că se dispută o dată la patru ani, ceea ce-l face un eveniment așteptat, precum Jocurile Olimpice. Nu văd ca vreo Federație ar susține așa ceva”, a transmis șeful UEFA.

Aleksander Ceferin trage totuși spreanțe că acest lucru nu se va întâmpla, chiar dacă sumele care ar putea fi câștigate ar fi cu mult mai mari decât în prezent.

”Sper ca FIFA să-și revină la normalitate. Ar fi bine din punct de vedere financiar, însă un Campionat Mondial o dată la doi ani ar omorî fotbalul”, a punctat Aleksander Ceferin.

Urmăriți Impact.ro și pe