Mirel Rădoi aruncă vina pentru jocul României cu Macedonia pe un alt rezultat din grupă. ”Am fi arătat altfel”

Andrei Cezar 09.09.2021, 09:56
Mirel Rădoi aruncă vina pentru jocul României cu Macedonia pe un alt rezultat din grupă. ”Am fi arătat altfel”

România a obținut un rezultat de egalitate  în deplasarea de la Skopje cu Macedonia de Nord, scor 0-0, în preliminariile Campionatului Mondial. Selecționata noastră rămâne pe locul trei în grupă cu șanse pentru barajul de calificare de anul viitor. La finalul partidei, selecționerul Mirel Rădoi a făcut o scurtă analiză a partidei și a declarat că și-ar fi dorit ca elevii săi abordeze partida cu mai mult curaj.

Mirel Rădoi: ”Avem șanse reale la locul 2”

Pentru prima dată de când Mirel Rădoi a preluat echipa națională, România a terminat o partidă oficială cu scorul de 0-0. Un punct obținut foarte greu la Skopje, pe un teren extrem de dificil. Macedonia de Nord a atacat încă din primul minut, iar pe tot parcursul meciului și-a creat mai multe ocazii clare de a marca.

Din nou pentru naționala noastră, cel mai bun jucător a fost portarul Florin Niță. Goalkeeperul român a reușit în câteva rânduri să salveze poarta României prin paradele sale extraordinare.

Mirel Rădoi nu a fost nemulțumit de rezultatul obținut de elevii săi, dar ar fi preferat ca Vlad Chiricheș și compania să aibă o altă atitudine pe teren.

Mergem în continuare cu șanse reale pentru locul 2, eu cred că tot va trebui să câștigăm acasă cu Armenia, atunci ar fi lucrurile mai clare. Nu pot spune că în momentul de față sunt nefericit că am terminat la egalitate, ci pentru că mi-ar fi plăcut să jucăm mai bine, să avem curaj. Rămân lucruri de reglat”, a declarat selecționerul la Pro TV.

Mirel Radoi arunca vina pentru jocul Romaniei cu Macedonia pe un alt rezultat din grupa. ”Am fi aratat altfel”
Mirel Radoi arunca vina pentru jocul Romaniei cu Macedonia pe un alt rezultat din grupa. ”Am fi aratat altfel”

Mirel Rădoi: ”Dacă Armenia ar fi câștigat cu Liechtensteinm jocul nostru ar fi arătat altfel”

În aceeași grupă, Armenia, ocupanta locului doi din Grupa J, a obținut un surprinzător rezultat de egalitate cu Liechtenstein, scor 1-1. Selecționerul României consideră că dacă armenii ar fi reușit să câștige partida, România ar fi fost mai motivată să câștige seara trecută la Skopje.

Aș fi vrut să câștigăm. Am avut două obiective, unul îndeplinit, de a ține 0-0 până în minutul 65-70, apoi să stăm mai sus, să fim mai agresivi în atacuri și să avem cât mai multe plecări din linia a doua, din păcate nu am făcut-o. Le mulțumesc băieților, nu am ce să le reproșez la nivel de concentrare. Totuși, în seara asta ne-am precipitat de câteva ori, Macedonia de Nord a avut mai mult inițiativa.

Am avut foarte multe momente când puteam juca mai simplu, am pierdut multe mingi ușoare, le dădeam singuri în aut sau nu le puteam proteja. Astea sunt lucruri greu de antrenat, dar îi înțeleg și pe jucători. Cred că au resimțit presiunea, și eu am făcut-o după acel 1-1 dintre Armenia și Liechtenstein. Era mult mai ușor pentru noi să fi câștigat Armenia, poate jocul nostru ar fi arătat altfel în anumite momente.”, a adăugat Rădoi.

După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o un sigur punct de poziția secundă, ocupată în continuare de Armenia. Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia.

În ultimele două etape vom întâlni, teoretic, doi adversari facili: Islanda, acasă, o echipă ieșită din calcule și Liechtenstein în deplasare.

Urmăriți Impact.ro și pe