Camilla va fi regina Marii Britanii. A fost dorința Elisabetei a II-a, anunțul a fost făcut

Iancu Andreea 06.02.2022, 11:43
Camilla va fi regina Marii Britanii. A fost dorința Elisabetei a II-a, anunțul a fost făcut

Regina Elisabeta a II-a aniversează șapte decenii de domnie pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Suverana, care a împlini 95 de ani de viață, a ales să marcheze Jubileul de Platină printr-un mesaj sincer și clar. Dorința Elisabetei a II-a, după trecerea sa în neființă, este ca titlul de regina Marii Britanii să fie deținut de către Camilla, soția prințului Charles.

Dorința Elisabetei a II-a: Camilla va fi regina Marii Britanii

S-au scurs 70 de ani de când Regina Elisabeta a II-a se află pe tronul Marii Britanii. În cadrul ceremoniei care marchează Jubileul de Platină, cel mai longeviv monarh din istoria statului britanic a transmis un mesaj important despre moștenitorul Coroanei, prințul Charles, care îi va urma la tron. „Dorința sinceră” a Elisabetei a II-a este ca soția fiului său, Camilla, să primească titlul de regina Marii Britanii atunci când prințul Charles va deveni rege.

Până la anunțul Reginei au existat zvonuri despre soția prințului Charles care ar fi urmat să fie numită „Prințesă consoartă”. Totuși, mesajul Reginei Elisabeta a II-a clarifică situația și menționează că „atunci când va veni acel moment”, Camilla trebuie să devină „regina consoartă”. Suverana a clarificat astfel problema viitorului titlu pe care ducesa de Cronwall ar urma să îl poarte. Totodată, în ziua aniversării a 70 de ani de la urcarea pe tron, Elisabeta a II-a a menționat că își amintește momentul la fel de bine chiar și după șapte decenii, precizând și moartea regelui George al VI-lea, tatăl său.

Dorința Elisabetei a II-a este ca regina Marii Britanii să fie Camilla
Prințul Charles și soția sa, Camilla

Camilla, Ducesa de Cornwall, susținută de Regină

„Regina Camilla” va fi titulatura soției lui Charles, atunci când Prințul de Wales va deveni rege, respectând astfel denumirea de „regină consoartă” care se referă la soția unui rege aflat pe tron. Purtătorul de cuvânt al Clarence House, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au primit cu emoție și onoare acest anunț al reginei.

Camilla Parker-Bowles și Charles sunt căsătoriți din anul 2005, însă Ducesa de Cornwall nu este prima soție a prințului. Prințul de Wales a fost căsătorit înainte de mariajul cu actuala parteneră cu prințesa Diana. Cei doi au divorțat însă în 1996 și ulterior, „Prințesa inimilor” a sfârșit tragic, într-un accident de mașină, la un an distanță de la divorț, în 1997.

Mesajul transmis de Regina Elisabeta a II-a cu ocazia aniversării a 70 de ani de la urcarea pe tron, din 1952, vine ca o completare a unui alt gest semnificativ făcut de Suverană pentru Camilla. De Anul Nou, ducesa de Cornwall a devenit membră a Ordinului Jartierei, cel mai înalt ordin cavaleresc, ca urmare a sprijinului oferit de către Regina Elisabeta a II-a. Soția prințului Charles, în vârstă de 74 de ani, este implicată de ani buni în activități publice și de caritate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...