Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la prezidențiale: “Pentru noi nu a existat niciodată altă ţintă”

Ciprian Ioana 24.07.2019, 16:07
Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la prezidențiale: “Pentru noi nu a existat niciodată altă ţintă”

ALDE și-a desemnat, miercuri, candidatul la alegerile prezidențiale din noiembrie și acesta este, așa cum se așteptau mulți, Călin Popescu Tăriceanu. Reprezentanții ALDE nu aveau oricum altă variantă, în condițiile în care partenerii din PSD au decis să meargă cu un candidat propriu, în persoana Vioricăi Dăncilă.

ACTUALIZARE: În primul discurs în calitate de prezidențiabil, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat deranjat de faptul că PSD a mers cu candidat propriu.

“Din păcate, la discuțiile cu PSD și doamna Dăncilă, am primit același răspuns: PSD e un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. A nu avea propriul candidat nu înseamnă că partidul e mai mic. Cred că în PSD bântuie un sentiment defetist, își propun prea puțin: maximul pe care și-l propun e să aibă un candidat în turul doi. Noi ne dorim mai mult: să câștigăm alegerile prezidențiale”
Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE


ALDE, partidul care a înregistrat un scor dezastruos la alegerile europarlamentare și nici măcar nu a reușit să treacă pragul electoral, și-a desemnat, miercuri, candidatul la prezidențiale. Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru Palatul Cotroceni, el fiind, practic, și singurul nume vehiculat pentru a fi prezidențiabilul partidului.

Decizia a fost luată miercuri, în ședința conducerii ALDE și era una care era așteptată. PSD a decis să meargă cu un candidat propriu la prezidențiale, așa că ALDE nu prea mai avea ce face.

Fie susținea candidatul PSD, fie mergea cu propriul candidat. Și a ales varianta a doua.

Tăriceanu, candidatul ALDE la prezidențiale

Călin Popescu Tăriceanu devine candidatul ALDE la prezidențiale, în condițiile în care formațiunea nu prea mai avea oricum loc de întors. Liderii partidului s-au arătat extrem de supărați că PSD va merge cu un candidat propriu, așa că au decis să meargă pe mâna lui Tăriceanu.

Înainte ca Dăncilă să preia frâiele în PSD, se vorbea de un candidat comun PSD-ALDE în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Dar n-a fost să fie.

“Dacă îți dorești să câștigi cu adevarat aceste alegeri trebuie să ai un candidat care să poată sa rupă votul și de pe zona de dreapta și acesta este Călin Popescu Tariceanu. Prin urmare îl desemnăm pe domnul președinte, candidat ALDE în această cursă prezidențială si cu speranța ca vom avea și alți aliați ulterior'”, declara, recent, vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea.

Acesta insista că ALDE vrea să câștige prezidențialele, în condițiile în care partidul nu a reușit să obțină nici măcar 5% la alegerile europarlamentare, astfel că nu mai are niciun reprezentant în Parlamentul European.

“Ce vreau eu să spun însă este că eu şi colegii mei suntem dezamăgiţi de modul cum a evoluat să spunem acest subiect al desemnării unui candidat pentru alegerile prezidenţiale. De mai mult de un an de zile totuşi vorbim în spaţiul public că această coaliţie de guvernare ar trebui să aibă un candidat comun, pentru a îşi maximiza şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale, adică pentru noi nu a existat niciodată altă ţintă decât câştigarea alegerilor prezidenţiale şi bineînţeles am stabilit ca şi criteriu de desemnare a candidatului sondajul, să facem sondaje, să facem analize să discutăm că aşa e în coaliţie cu partenerii şi ajungi la o concluzie”
Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE

Urmăriți Impact.ro și pe