Victor Ponta emite pretenții: în ce condiții o va susține pe Viorica Dăncilă la prezidențiale

Ciprian Ioana 24.07.2019, 09:22
Victor Ponta emite pretenții: în ce condiții o va susține pe Viorica Dăncilă la prezidențiale

PSD a decis să meargă pe mâna Vioricăi Dăncilă pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, fiind pentru prima dată când partidul desemnează o femeie pentru cursa de la Palatul Cotroceni. Șefa Guvernului și președinta formațiunii ar vrea să se bazeze și pe spriijinul Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Numai că fostul premier pune condiții.

PSD a hotărât, recent, să meargă cu un candidat propriu la prezidențiale. După ce social-democrații au decis să nu colaboreze cu partenerii din ALDE, a venit și numele social-democratului care intră în cursa pentru Palatul Cotroceni: Viorica Dăncilă.

Șefa PSD caută acum sprijin și din partea altor partide – fie la Pro România, fie la ALDE, fie de la ambele formațiuni. Dacă ALDE va decide să meargă cu propriul candidat, atunci un suport ar putea veni doar de la Victor Ponta.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu fostul premier. Dar Ponta pune condiții.

În ce condiții ar susține-o Victor Ponta pe Viorica Dăncilă

Victor Ponta, președintele Pro România, susține că formațiunea sa ar putea susține candidatul PSD, dar doar în anumite condiții. Într-o intervenție la Realitatea TV, fostul premier a ridicat unele pretenții.

„Viorica Dăncilă nu va intra în turul doi dacă rămâne cu actualul Guvern (…) Handicapul principal este lipsa de performanță guvernamentală; a zis că nu a lăsat-o Dragnea, o cred, îl cunosc. Dacă guvernează bine până în noiembrie, o să ia voturi. Trebuie să existe o soluție pentru principalul electorat de stânga; problema este modul de guvernare”
Victor Ponta, liderul Pro România

Fostul premier a recunoscut că s-a văzut cu Viorica Dăncilă, dar deocamdată nu a luat nicio decizie.

„Am băut o cafea, m-a căutat, mi-a spus că ar dori să aibă sprijinul Pro Romania, o să ne mai gândim. I-am spus, Viorica e ok cu prezidențialele, dar ai grijă că tot guvernul stă pe o bombă, ai terminat banii, ai distrus ce aveai prin casă, te împrumuți, îi minți pe primari; eu pot să spun cât de gravă e problema. Aveți o problemă cu guvernul, cu miniștrii, OUG 114 nu ați abrogat-o, cu banii pentru pensii nu; soluția este o restructurare integrală a guvernului, și apoi te duci în jos pe schimbarea administrației publice; un alt guvern, maximum 20 de miniștri, restructurare solidă”
Victor Ponta, liderul Pro România

E posibil, însă, ca negocierile să se fi axat pe alte subiecte decât cele declarate public. N-ar fi exclus ca Victor Ponta să fi cerut unul sau două ministere în Cabinetul Dăncilă în schimbul susținerii sale.

Urmăriți Impact.ro și pe