Calendar ortodox miercuri, 4 august. Sărbătoarea de astăzi a bisericii

Stan Filon 04.08.2021, 07:58
Calendar ortodox miercuri, 4 august. Sărbătoarea de astăzi a bisericii

Calendarul ortodox prăznuiește miercuri, pe data e 4 august, mai mulți sfinți. Este prăznuită astăzi aducerea moaștelor Sfintei Mucenițe Evdochia, Sfinții 7 tineri din Efes, dar și Sfântul Mucenic Tatuil.

Calendar ortodox miercuri, 4 august

Sfânta Evdochia a venit pe lume într-o familie creștină, la Răsărit. A ajuns în Persia, unde a vorbit tuturor despre Dumnezeu. Femeile o iubeau pentru că le-a deschis ochii spre iubirea lui Isus. S-a aflat până la urmă că este creștină și nu vrea să renunțe la religia ei, așa că a fost judecată de supusă la chinuri groaznice. Într-un final, a fost decapitată. Pe 4 august se pomenește aducerea moaștelor Sfintei Mucenița Evdochia.

Sunt pomeniți astăzi de calendarul ortodox și cei 7 tineri din Efes. Aceștia sunt: Maximilian, Iamblicus, Exacustodian, Martinian, Ioan, Antonin și Dionisie. Cei 7 tineri din Efes au trăit în vremea împăratului roman persecutor Deciu. Aceștia au ajuns în fața judecătorilor doar pentru simplul fapt căerau creștini. Nu au dorit să renunțe la credința lor, iar pentru asta au avut de suferit. Cei 7 au fost zidiți de vii într-o peșteră. Au fost descoperiți vii după sute de ani! Povestea lor este scrisă și în Coran!

Calendar ortodox miercuri, 4 august
Calendar ortodox miercuri, 4 august

Rugăciunea care se rostește în fiecare dimineață

”Slavă Ție, Împărate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grijă cea dumnezeiască și de oameni iubitoare m-ai învrednicit pe mine, păcătosul și nevrednicul, a mă scula din somn și a dobândi intrare în casa Ta. Primește, Doamne, și glasul rugăciunii mele, ca și al sfintelor și înțelegătoarelor Tale puteri, și binevoiește ca din inimă curată și cu duh de umilință să Ți se aducă Ție laudă din necuratele mele buze; ca și eu să mă fac părtaș fecioarelor celor înțelepte, cu luminată făclia sufletului meu, și să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvântul Cel slăvit în Tatăl și în Duhul Sfânt. Amin.

Veniți să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu!

Veniți să ne închinăm și să cădem la Hristos, Împăratul nostru Dumnezeu!

Veniți să ne închinăm și să cădem la Însuși Hristos, Împăratul și Dumnezeul nostru”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...