Calendar ortodox joi, 17 iunie. Sărbătoare importantă pentru creștini

Ana Anitoiu 17.06.2021, 08:19
Calendar ortodox joi, 17 iunie. Sărbătoare importantă pentru creștini

Calendar ortodox joi, 17 iunie. Astăzi este o sărbătoare importantă pentru creștinătatea ortodoxă și este bine să spui o rugăciune specială. Biserica prăznuiește trei sfinți mucenici care au avut parte de o moarte cumplită pentru credința lor.

Calendar ortodox joi, 17 iunie. Ce sfinți sunt prăznuiți astăzi

La data de 17 aprilie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinţii Mucenici Manuil, Savel şi Ismail, care au fost frați de mamă, cu tată păgân. Cei trei au fost crescuți de mama lor în credința creștină. Ulterior, aceștia au fost botezați de preotul Evnoic. El i-a învățat numeroase lucruri despre Dumnezeu și cele sfinte.

Cei trei frați, Sfinţii Mucenici Manuil, Savel şi Ismail, au devenit soldați, în slujba împăratului Persiei. Ajunși la maturitate, aceștia nu au renunțat la credința lor, însă nimeni nu știa acest lucru. Ei au încercat să convingă mai mulți păgâni să devină creștini.

Calendar ortodox joi, 17 iunie. Sarbatoare importanta
Sfintii mucenici

Calendar ortodox joi, 17 iunie. Cum au fost uciși cei tri sfinți mucenici

La un moment dat, Împăratul Iulian Apostatul a aflat că cei trei frați erau creștini și încercau să îi convingă pe păgâni să creadă în Dumnezeu. Astfel, el i-a ademenit, i-a prins și i-a aruncat într-o temniță. Le-a oferit șansa de a fi eliberați, dar condiția era să renunțe la credința lor și să devină păgâni. Sfinții mucenici au îndurat fel și fel de torturi, dar n-au renunțat.

Furios, Împăratul Iulian Apostatul a ordonat ca Sfinţii Mucenici Manuil, Savel şi Ismail să fie aruncați în foc, pentru că nu au renunțat la credința lor. După moartea celor trei frați a avut loc un cutremur puternic. Pământul s-a crăpat, iar trupurile lor neînsuflețite au fost acoperite și au devenit de negăsit. Creștinii au rămas în apropierea ruinelor și s-au rugat. După două zile, trupurile au fost găsite de oameni care căutau sursa unui parfum foarte plăcut, ce era emanat de moaștele lor.

Calendar ortodox joi, 17 iunie. Ce rugăciune este bine să spui astăzi

Pentru că este o sărbătoare creștină importantă pentru Biserica Ortodoxă Română, este bine ca în ziua de 17 iunie, în fiecare an, să spui o rugăciune specială către Sfinții Mucenici Manuil, Savel și Ismail. Aceasta este una dintre cele mai puternice pe care le-ai putea rosti și poate fi spusă în orice altă zi a anului, ori de câte ori simți nevoia sau atunci când ai nevoie de ajutor. Este extrem de scurtă și îți ia mai puțin de cinci minute.

”Mucenicii Tăi, Doamne, Manuil, Savel şi Ismail, întru nevoinţele lor cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru, că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule”, este rugăciunea specială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI