Calendar ortodox 27 aprilie. Sfântul zilei la români

Nicu Stan, Ioana Nechifor 27.04.2021, 08:08
Calendar ortodox 27 aprilie. Sfântul zilei la români

Calendar ortodox 27 aprilie. Sfântul zilei la români. Astzăzi, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Simeon, unul dintre cei 70 de apostoli ai lui Iisus Hristos.

Calendar ortodox 27 aprilie. Ce sfânt sărbătoresc creștinii astăzi

Calendar ortodox 27 aprilie. Sfântul zilei la români în această zi este Sfântul Simeon. Sfântul Simeon se numără printre cei 70 de apostoli ai lui Iisus Hristos. Sfantul Apostol Simeon este fiul lui Cleopa, fratele lui losif, logodnicul Fecioarei Maria. Sfântul Simeon a predicat Evanghelia lui Hristos în ludeea.

După ce Sfantul Apostol Iacob, varul său, a trecut la cele sfinte, Sfântul Apostol Simeon a fost numit Episcop al Ierusalimului, stând în funcție până la o vârstă înaintată.

Sfantul Simeon este al doilea Episcop al Ierusalimului
Sfantul Simeon este al doilea Episcop al Ierusalimului

Sfântul Simeon, al doilea Episcop al Ierusalimului

Conform istoricului Eusebiu, Sfântul Simeon a fost al doilea Episcop al Ierusalimului. Tradiția arată că atunci când a primit cununa muceniciei, în timpul împaratului Traian, Sfântul Simeon avea deja peste o sută de ani.

Când a izbucnit în Palestina o persecuție asupra iudeilor, precum și asupra creștinilor, bătrânul Episcop Simeon a fost prins și supus unor chinuri groaznice. Astfel, Sfântul Apostol Simeon a murit fiind răstignit asemenea Domnului Iisus Hristos.

În 106 a început prigoana creștinilor

De asemenea, în jurul anului 106 a început prigoana pornită de împăratul Traian. Atunci, la ordinul consulului Attikus, au fost persecutati nu numai creștinii, dar și toți urmașii lui David.

Tot în acele timpuri, câțiva eretici pe care îi contrazisese mai demult, l-au denunțat romanilor pe Sfântul Ierarh Simeon, episcopul care timp de 23 sau 26 de ani a fost pastorul turmei sale.

Sfântul Simeon, torturat și apoi crucificat

Sfântul Simeon a fost supus la torturi inimaginabile timp de mai multe zile. Sfântul a arătat atâta îndrăzneală, încât consulul și ceilalți se întrebau cu toții cum de acel bătrân în vârstă de 120 de ani putea să le îndure. Dar chiar și așa,a fost condamnat la moarte prin răstignire.

Bucuros că urma să aibă parte de aceiași moare ca a Mântuitorului, pe care l-a urmat atâția ani, Sfântul Simeon s-a învrednicit să primească dupămoarte cununa de biruință a muceniciei.

De asemenea, tot astăzi, 27 aprilie, sunt pomeniți:

– Sfantului Cuvios Ioan Marturisitorul;

– Sfintilor Apostoli Aristarh, Marcu si Zinon;

– Sfantului Mucenic Puplie;

– Sfantului Evloghie primitorul de straini;

– Sfantului Mucenic Lolion cel nou;

– Sfantului Preacuvios Stefan, Episcopul Vladimirului;

A început Săptămâna Patimilor

În plus, astăzi, 27 aprilie este prima zi din Săptămâna Patimilor, o săptămână plină de însemnătate pentru credincioși. Astăzi, Iisus Hristos își invită la o ultimă cină, Cina cea de Taină, pe cei 12 Apostoli.

Va urma Grădina Ghetsimani, arestarea lui Iisus după trădarea lui Iuda, Judecata și condamnarea lui Iisus, condamnarea la moarte și Crucificarea lui Iisus Histos.

Urmăriți Impact.ro și pe