Calendar ortodox 23 aprilie. Sfantul Gheorghe, mare sărbătoare a creștinismului, ce nu ai voie să faci azi

Nicu Stan, Camelia Moldoveanu 23.04.2021, 14:36
Calendar ortodox 23 aprilie. Sfantul Gheorghe, mare sărbătoare a creștinismului, ce nu ai voie să faci azi

Calendar ortodox 23 aprilie. Sfantul Gheorghe, mare sărbătoare a creștinismului, ce nu ai voie să faci azi. Sărbătoarea Sfântului Gheorghe vine cu multe tradiții și obiceiuri care de care mai frumoase.

Calendar ortodox 23 aprilie. Ce nu trebuie să faci de Sfântul Gheorghe

Calendar ortodox 23 aprilie. Sfantul Gheorghe, mare sărbătoare a creștinismului vine cu multe tradiții și obiceiri. Astfel, în această zi sunt câteva chestii pe care nu ai voie să le faci sub nicio formă.

Românii îl sărbătoresc astăzi, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Sărbătoarea vine cu multe tradiții și superstiții care trebuie respectate pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe.

Ce nu se face de Sfantul Gheoghe
Ce nu se face de Sfantul Gheoghe

Ce trebuie să facem astăzi

Astfel, se spune că, de Sfântul Gheorghe, este recomandat să ne decorăm locuința cu plante specifice anotimpului de primăvară. Acestea sunt crengile de stejar, de păr sau puteți alege chiar leușteanul. Din moși strămoși se crede că aceste plante au capacitatea de a alunga spiritele rele și bolile din casa celor care le folosesc.

Conform știridinlume.ro, o altă superstiție care trebuie respectată de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, este cea în care românii trebuie să se scalde într-o apă curgătoare, însă înainte de a răsări soarele.

Ce trebuie să facem cu gunoiul astăzi

Cei ce vor respecta această tradiție, vor fi sănătoși pe tot parcursul anului, iar problemele și supărările îi vor ocoli de asemenea. Obiceiurile mai arată că pe data de 23 aprilie nu este bine să aruncăm gunoiul. Acesta trebuie pus la rădăcina pomilor, astfel că aceștia vor da roade bogate.

Tradițiile vechi spun că, în ziua de Sfântul Gheorghe, românii care seamănă busuioc dimineața, înainte de răsăritul soarelui, sunt lăudați și priviți cu ochi buni de toată lumea; De asemenea, aceștia vor avea parte de mult succes în viață. În plus, nu trebuie să dormi în această zi, deoarece se spune că cel ce doarme în această zi va lua somnul mieilor, astfel că tot anul se va simți fără vlagă.

Ce făceau fetele nemăritate pe timpuri

O altă superstiție vine de la sat. Pe timpuri, fetele nemăritate obișnuiau să împletească cunune verzi pe care le împrăștiau pe ulițele din sat. Se credea că dacă băieții pe care îi plăceau călcau pe aceste cunune, acesta era un semn de bun augur, în sensul că domnișoarele urmau să se mărite în anul acela chiar cu alesul inimii lor.

În ceea ce privește femeile mai bătrâne din sat, gospodinele scoteau afară sculele de țesut, pentru că se prevestea faptul că e benefic să răsară soarele peste ele. Dacă se întâmpla în așa fel, femeile aveau spor tot anul și mult belșug.

Urmăriți Impact.ro și pe