Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul zilei, povestea lui e impresionantă

Nicu Stan, Narcisa Tomulescu 22.04.2021, 08:04
Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul zilei, povestea lui e impresionantă

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul zilei, povestea lui e impresionantă. Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul este prăznuit astăzi în Calendarul ortodox.

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Povestea impresionantă a Sfântului Teodor

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul sărbătorit astăzi are o poveste impresionantă. Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul este sfântul zilei prăznuit de credincioșii ortodocși, potrivit Calendarului ortodox 2021, la data de 22 aprilie.

De la zămislirea Sfîntului Teodor, mama, sa, Maria, a avut un vis cu steaua care a coborât spre pântecele sale iar un părinte sihastru a văzut înainte măreția la care era chemat de Dumnezeu. Când l-a născut l-a numit Teodor, adică Dar de la Dumnezeu. La 8 ani, a mers la școală și a dovedit înțelepciune  și o maturitate care depășa cu mult vârsta sa.

La 22 aprilie este praznuit Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul
La 22 aprilie este praznuit Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul

Teodor abia de mânca ceva

A crescut fugind de mâncare, postea și de multe ori mânca doar o bucățică de pâine și bea un pic de apă.

Când a făcut 10 ani o molimă a lovit zona și Teodor nu a fost ocolit. A fost dus de mama lui la biserica Sfântului Ioan Botezătorul ca și mort. Acolo, pe crucea aflată pe biserică au căzut două picături de rouă pe trupul copilului care îndată s-a sculat sănătos.

Teodor se ruga la biserică chiar cu Sfântul Gheorghe

După asta, noaptea venea la el Sfântul Gheorghe și-l trezea și împreună mergeau la Biserică unde se rugau toată noaptea.

Pe când avea 12 ani l-a luat somnul în biserică și a văzut un împărat mare înconjurat de oșteni și plin de slavă care i-a spus “Nevoieşte-te, Teodore, ca să primeşti plata cea desăvârşită în împărăţia cerului; iar Eu şi pe pământ te voi face cinstit şi te voi preamări înaintea oamenilor!”.

Ce a făcut Sfântul Teodor la 14 ani

De atunci, mai cuprins de râvnă a fost, mai ales că era postul Sfintelor Paști, tăcea și cu nimeni nu vorbea adâncind totă mintea la Dumnezeu. Pe când avea 14 ani s-a retras și și-a săpat o peșteră în munte, lângă biserica Sfântului Gheorghe. Mânca numai câte o prescură, seara, iar ce-i trimetea mama lui lăsa pe o piatră să se îndestuleze călătorii și animalele.

Lund ca model pe Sfântul Ioan Botezătorul şi pe Sfântul Ilie Proorocul, Teodor s-a închis în peșteră și a zidit ușa. Se hrănea cu o bucată de pâine și apă pe care le primea printr-o găurică. A trăit așa timp de doi ani, în pământ, iar când l-au scos de acolo era mai mult mort decât viu dar iar s-a vindecat în biserica Sfântului Gheorghe.

Teodosie, episcopul Anastasiopoliei, l-a făcut preot pe Sfântul Teodor după toate ce le auzise despre el

Întâmplarea a ajuns la urechile  lui Teodosie, episcopul Anastasiopoliei. Acesta s-a hotărât să-l facă diacon, după care l-a hirotonit preot înainte de vreme pentru vrednicia lui.

Acesta a fost momentul de când multe minuni a făcut Dumnezeu în preajma lui și de multe ori a ascultat rugăciunile aduse de cuviosul Teodor. De asemenea, când a venit vremea penru a merge la Domnul, însuși Sfântul Gheorghe l-a condus și împreună au plecat călare.

Urmăriți Impact.ro și pe