Cadouri de Paște 2021. Cele mai căutate produse, românii le cumpără în cantități uriașe, nici nu se mai uită la preț

Cristian Cojocaru, Diana Dumitrache 26.04.2021, 13:19
Cadouri de Paște 2021. Cele mai căutate produse, românii le cumpără în cantități uriașe, nici nu se mai uită la preț

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi iar românii au dat buzna în magazine pentru a alege cele mai deosebite cadouri pentru cei dragi. Un blogger a povestit ce cadouri aleg românii de Paște în anul 2021.

Ce cadouri fac românii de Paște în 2021

Tradiția spune că de Paște, pentru a avea noroc, trebuie să ne înnoim. Foarte mulți român nu vor să încalce acest obicei, astfel că aceștia au luat cu asalt magazinele și centrele comerciale în acest weekend. Românii au căutat pe lângă haine și cadouri pentru cei dragi, și cadouri pentru juniorii de-acasă, având în vedere că trebuie să îl ajute pe Iepuraș. Adina Halas, cunoscutul blogger, a povestit ce preferințe au românii în acest an.

„Oamenii îşi doresc ţinute ceva mai sport, chiar dacă vorbim despre o ţinută de primăvară, uşoară, o rochiţă, o ţinută feminină, totuşi se duce în zona sport cu o pereche de încălţăminte, hai să spunem nu una la care te-ai fi aşteptat în urmă cu nişte ani, când toate femeile mergeau pe tocuri ”, a spus Adina Halas pentru Pro TV.

Din cauza pandemiei, foarte mulți români au ales să cumpere online, fiind una dintre metodele actuale preferate de shopping. Site-urile cu produse cosmetice reușesc să aibă parte de încasări cu 60% mai mari în această lună, comparativ cu celelalte luni ale anului.

În privinţa cadourilor, cele mai multe au fost comandate online. Un site de produse cosmetice are vânzări cu 60% mai mari față de o lună obișnuită.

„Produse pentru machiaj, seturi şi pachete promo, seturi cadou, vorbim despre parfumuri. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul trecut, vedem că atunci se cumpăra strictul necesar, nu se cumpărau cadouri. Categoria de parfumuri era inexistentă în vânzări″, a explicat Octavian Jomir, managerul unei platfirme de produse cosmetice.

Casele de lictiatii organizeaza licitatii speciale de Paste
Casele de lictiatii organizeaza licitatii speciale de Paste

Arta ia tot mai mult teren pe piața românească

Arta este la mare căutare în ultimii ani, cu precădere în această lună. Astfel, casele de licitații nu duc lipsă de clienți care au gusturi mai speciale atunci când vine vorba despre a face un cadou memorabil, astfel, de Paște, sunt organizate licitații speciale.

„Lucrări de pictură, mici lucrări de gravură, desen, grafică, acuarelă, sculptură, dar şi bijuterii, sunt români care investesc în zona de metale preţioase. Bineînţeles că putem vorbi şi despre vinuri de colecţie, despre mici piese de mobilier. Banii se duc, dar un obiect de artă îţi rămâne acolo în sufletul tău.”, a menționat Luciana Stanciu, reprezentant a unei case de licitații.

Pentru cei care doresc să sărbătorească acasă, iar dacă vremea va ține cu ei, aceștia se gândesc la o sărbătoare în grădina casei, unde natura se poate închega armonios cu spiritul de sărbătoare. Astfel, sectorul pentru casă și grădină a înregistrat de asemenea vânzări considerabile în această perioadă. Potrivit unui site de profil, vânzarea grătarelor de exterior a crescut cu 100%.

„O creştere pe partea de casă şi grădină, surprinzător, asta înseamnă că din ce în ce mai mult oamenii au reuşit să se mute la casă, sau e sezonul, în primul rând. Vedem 91% creştere pentru această categorie.”, a declarat pentru Pro TV, Mihai Pătrașcu, reprezentantul unei platforme de electronice şi electrocasnice.

Urmăriți Impact.ro și pe