Reguli noi pentru românii care merg de 1 Mai şi de Paşte în Bulgaria. Cum va fi permisă intrarea în ţară

Stan Filon, Cătălin Mureșanu 25.04.2021, 22:10
Reguli noi pentru românii care merg de 1 Mai şi de Paşte în Bulgaria. Cum va fi permisă intrarea în ţară

Sunt reguli noi pentru românii care merg de 1 Mai şi de Paşte în Bulgaria! Oficialii bulgari au anunțat cum vor fi primiți cetățenii străini în țară, în condițiile în care pandemia de coronavirus încă nu a fost eradicată. Bulgaria este o destinație de vacanță pentru foarte mulți români.

Reguli noi pentru românii care merg în Bulgaria

Așadar, dacă doriți să vă petreceți vacanța de 1 mai în Bulgaria, sau vreți chiar să faceți Paștele la vecinii noștri, atunci trebuie să știți care sunt noile reguli de intrare în Bulgaria, pentru a nu vă strica concediul. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul demisionar al Sănătății din Bulgaria, dr. Kostadin Anghelov.

Regulile de intrare în Bulgaria pentru cetățenii străini se schimbă chiar începând cu data de 1 mai. Se va mai putea înntra în țara vecină doar în trei moduri:

  • cu un certificat de vaccinare împotriva COVID-19,
  • cu un test PCR sau antigen negativ,
  • cu un document care atestă istoricul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cu până la 6 luni de la data intrării în ţară.
Reguli noi pentru romanii care merg in Bulgaria
Reguli noi pentru romanii care merg in Bulgaria

În Grecia nu se mai intră în carantină

”Încercăm să luăm măsuri similare cu ţările noastre vecine şi aproape aceleaşi pe care Comisia Europeană le va introduce probabil pentru întreaga UE la sfârşitul lunii mai, printr-o reglementare obligatorie”, a declarat şeful Inspectoratului de Stat pentru Sănătate, dr.Anghel Kuncev.

”Sperăm că în această vară compatrioţii noştri vor prefera din nou staţiunile şi locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanţelor externe”, a declarat și ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova.

Vin vești bune din grecia, o altă destinație turistică foarte areciată de români! Turiştii care vor merge în Grecia trebuie să știe că nu vor mai intra obligatoriu în carantină. Aviaţia civilă elenă a anunţat luni ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum în Grecia pentru turiştii care sunt ”rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Așadar, carantina va fi ridicată pentru zborurile ”ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care ”sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA), citat de Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe