Butonul ascuns de pe spatele telefonului tău. Habar nu aveai de el

Iancu Andreea 08.03.2022, 11:42
Butonul ascuns de pe spatele telefonului tău. Habar nu aveai de el

Tehnologia ne oferă o multitudine de posibilități, funcțiile pe care cele mai performante aparate din viața noastră le au fiind de multe ori uimitoare. Însă unele dintre acestea au capacități nebănuite și funcții ascunse, pe care trebuie să le descoperi. Dacă ești posesor de iPhone, de exemplu, află că există un buton ascuns pe spatele telefonului tău, pe care nu știai până acum că poți să îl folosești. Acesta dezvăluie o funcție utilă.

Telefonul tău ascunde un buton cu o funcție neștiută

Cele mai noi dispozitive inteligente ne fac viața mai ușoară și ne ajută să ne organizăm, punându-ne la dispoziție funcțiile lor. Dincolo de cele obișnuite, pe care majoritatea aparatelor le au, există și unele tehnici ascunse, pe care doar puțini le cunosc. Pentru că manualul utilizatorului este un lucru învechit, care ar cuprinde mult prea multe, aceste taine sunt dezvăluite de obicei pe internet.

Astfel, butonul ascuns de pe spatele telefonului tău, despre care nu știai până acum, aer putea să te ajute. Cei care posedă un telefon inteligent din cadrul mărcii iPhone vor putea descoperi cu surprindere că există o funcție specială care poate fi acționată printr-un buton neștiut aflat pe zona din spate a acestui dispozitiv. Un clip video disponibil pe internet dezvăluie care este utilitatea sa.

Descoperă ce face butonul ascuns de pe spatele telefonului tău
Descoperă ce face butonul ascuns de pe spatele telefonului tău

Cum poți folosi funcția ascunsă de pe spatele telefonului tău

Spatele iPhone-ului tău se poate transforma într-un buton, prin care poți face o fotografie a ecranului, cunoscută drept print screen. Această funcție este disponibilă după ce urmezi câțiva pași simplu, activând această disponibilitate din setările telefonului tău. Așadar, intră în meniu, accesează Settings, apoi Accesibility și ulterior Touch. Defilând în meniul telefonului tău până când ajungi la finalul paginii, vei descoperi funcția Back Tap.

Aceasta trebuie activată, stabilind ce dorești să se întâmple atunci când apeși fie de două ori, fie de trei ori, pe spatele telefonului. Există mai multe funcții pe care le poți porni prin această setare, în funcție de nevoile tale. În exemplul prezentat în clipul de mai jos, care explică pas cu pas ceea ce trebuie să faci pentru a putea ajunge la această setare, a fost aleasă funcția de fotografiere a ecranului sau print screen. Totuși, există o mulțime de alte soluții pe care le poți accesa, în funcție de necesitățile tale. De asemenea, ține cont și de modelul de iPhone pe care îl deții și verifică dacă acesta dispune de această funcție inedită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...