Bulevardul Ghencea din București se transformă în șantier: Gabriela Firea, despre investiția care va da traficul peste cap – FOTO

Gabriela Firea anunță că de luni, 9 septembrie, bulevardul Ghencea din București se transformă în șantier. Momentul ales este cum nu se poate mai nepotrivit, în condițiile în care este data la care începe și școala. Șoferii care tranzitează zona trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare.

Gabriela Firea a semnat contractul pentru lărgirea bulevardului Ghencea. Proiectul, denumit generic “Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supral[rgire Bulevardul Ghencea”, este o investiție de 122 de milioane de euro.

O sumă uriașă care, potrivit primarului-general, va duce la fluidizarea traficului din zonă.

Gabriela Firea susține că e o investiție așteptată de 20 de ani și se laudă că, odată finalizată, aceasta va îmbunătăți viața bucureștenilor care tranzitează acea zonă. Până atunci, însă, va mai dura. Întreaga zonă se va transforma în șantier.

Cât vor dura lucrările la bulevardul Ghencea, potrivit Gabrielei Firea

Primarul-general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că lucrările la bulevardul Ghencea vor începe luni, 9 septembrie, chiar în prima zi de școală. Contractul a fost semnat cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane București, Mihai Corbu.

Valoarea este de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, dar costul total al proiectului e de aproximativ 122 milioane euro.

“Am semnat astăzi contractul pentru obiectivul de investiții ‘Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea’ un proiect esențial de fluidizare a traficului din zona! Mă bucur că, împreună cu specialiștii Primăriei Capitalei, reușim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuției contractului este de 24 de luni!”
Gabriela Firea, primarul-general al Capitalei

Edilul-șef promite, așadar, că lucrările vor fi gata în 2 ani, dar bucureștenii sunt sceptici în privința unor asemenea declarații. Zona este și acum una extrem de aglomerată, iar odată cu începerea lucrărilor, traficul va fi dat peste cap.

Pe lângă lărgirea bulevardului Ghencea, va mai fi construit și un nod intermodal și parcare de 300 de locuri.

Pe scurt, noua arteră va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigură parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centură Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.