Editorial Alin Buzărin

Buhnici, subiectul care nu există

Alin Buzărin 01.08.2022, 18:35
Buhnici, subiectul care nu există

A venit 1 august, zi cu importante scumpiri și cu semnificative piedici fiscale și, în loc să se vorbească despre aceste lucruri s-a umplut spațiul media, scris, online, tv, radiouri, tot ce se poate, cu marea știre că George Buhnici nu s-a prezentat la audieri la CNCD, adică la domnii care se ocupă cu combaterea discriminării. Nu s-a prezentat, zice-se, pentru că vrea să-și pregătească perfect apărarea, să fie ceva fără fisuri. Aferim! Apără-te, megastarule, nația e cu tine!

Plecăm prea ușor după fentă

E normal ca o falsă problemă precum aceea a lui Buhnici să ne împartă în două și să ne facă să vorbim de câteva săptămâni încoace despre nimic altceva decât vergeturile feminine invocate de influencer? Nu e normal, dar iată că asta se întâmplă! Ne tribalizăm în cete și în gloate, unele menite să înfiereze mârlănia lui Buhnici, altele care ridică în slăvi vergeturile etalate pe plajă de cucoane.

După cum ne-am mai împărțit în două nu demult, când cu marele subiect al unei bodegi care n-a mai permis accesul pe terasă cu câini sau cu copii mici. Am rupt facebook-ul în două, de sub dedgte ne-au țâșnit fluvii de păreri pro și contra.

Celulita care ne salvează

Dacă Buhnici e subiect, că merge sau nu la audierile de la CNCD, că riscă sau nu o amendă de câteva mii sau zeci de mii de lei, înseamnă că restul știrilor nu sunt subiecte. Ce dacă se măresc accizele care vor scumpi prețul țigărilor și al băuturilor? Ce dacă se scumpesc taxele pe jocurile de noroc? Oamenii serioși nu joacă la pariuri, datoria lor fermă este de a apăra vergeturile propriilor consoarte de elucubrațiile postate de unul ca Buhnici, pe care nu-l mai bagă nimeni în seamă cu ceva notabil și-atunci se vede nevoit să abordeze vitala problemă a celulitei de pe coapsele cucoanelor.

Ce e mai important?

Între timp, între o vergetură și-un colăcel pe abdomen, se mai fac modificări prin Codul Fiscal, se vor impozita altfel (mult mai drastic) contractele part-time, dar asta pare o problemă colaterală. Tot neimportant e și că marii benzinari ai nației, în frunte cu OMV-Petrom, raportează profituri grase, făcute pe spinarea tuturor celor care iau pistolul pompei în mână. Nu ne interesează că benzinarii, noii îmbogățiți de război, ne jupoaie de vii și fac burta mare, pe noi ne interesează ce-a mai zis Buhnici de vergeturi și dacă s-a dus sau nu la audieri!

Vergeturile și prețul benzinei

Până și textul acesta, cel pe care-l citiți, e cumva inutil. Scriind despre Buhnici când sunt atâtea alte subiecte, risc să mă înec în oceanul de frivol care ne înconjoară. Salvarea e că abia atunci când ”piața” îți bagă pe gât o astfel de temă, îți dai seama câtă lume trăiește pe altă lume. O lume în care, până la urmă, vergeturile sunt mai importante decât prețul benzinei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...