Bugetul de stat pentru anul 2022, adoptat mai devreme de către Guvern. Până la ce dată trebuie să fie aprobat

Stan Filon 03.12.2021, 12:58
Bugetul de stat pentru anul 2022, adoptat mai devreme de către Guvern. Până la ce dată trebuie să fie aprobat

Bugetul de stat pentru anul 2022 este un obiectiv foarte important pentru guvernul Ciucă, care și-a propus să vină în Parlament cu proiectul chiar înainte de termen. Dacă în alți ani proiectul de bget a întârziat destul de mult, anul acesta premierul Nicolae Ciucă vrea să se asigure că nu vor fi astfel de probleme, ba dimpotrivă, vrea să fie votat mai devreme.

Guvernul vrea să adopte mai devreme bugetul pentru anul 2022

Proiectul de buget pe 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a recunoscut că are luna decembrie ocupată cu bugetul pentru anul 2022, deoarec este un proiect foarte important, care trebuie pus perfect la punct, mai ales că au fost anunțate și măriri de cheltuieli cu pachete sociale. Ministrul spune că majorările din pachetul social vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Guvernul vrea sa adopte mai devreme bugetul pentru anul 2022
Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, (foto) a spus ca Guvernul vrea sa adopte mai devreme bugetul pentru anul 2022

Taxele și impozitele nu vor fi majorate

Cu toate calculele care sunt făcute, ministrul recunoaște că banii nu sunt întotdeauna bine gestionați, nici măcar la orașe. El ar propune ca rectificările bugetare să fie făcute în situații excepționale, dacă bugetul nu are erori. Ministrul Finanțelor a dat asigurări, marți, că nu vor fi majorate și nici nu vor fi introduse noi taxe și, totodată, a spus că bugetul va fi echilibrat și responsabil, banii urmând să fie împărțiți corect.

Spre final însă, ministrul Finanțelor a venit și cu ”bomba”. Adrian Câciu a vorbit despre mult disputatele pensii speciale, pe care mai toate guvernele au promis că le vor anula, dar niciunul nu a făcut nimic până acum. Chiar dacă liberalii au promis la preluarea puterii că vor desființa pensiile speciale în primele 100 de zile, prin vocea lui Rareș Bogdan, acestea au rămas neatinse, ba chiar s-au și mărit.

Ei bine, acum s-a aflat ce are de gând să facă noul ministru al Finanțelor, în ceea ce privește pensiile speciale. Acesta a spus că guvernanții, aflați sub conducerea generalului în rezervă Nicolae Ciucă, se gândesc să facă o așa-zisă echilibrare a pensiilor speciale. Mai exact, vor să majoreze pensiile speciale ale pensionarilor militari!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...