Bucurie fără margini. Ce a făcut Răzvan Lucescu după ce a câștigat titlul în Arabia Saudită

Marian Cărăvan 30.08.2020, 13:17
Bucurie fără margini. Ce a făcut Răzvan Lucescu după ce a câștigat titlul în Arabia Saudită

Răzvan Lucescu e omul momentului în Arabia Saudită. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Lucescu jr. a cucerit matematic titlul la arabi, cu Al-Hilal. Performanța vine la un an după reușita din Grecia, unde a triumfat cu PAOK.

Bucurie fără margini pentru Răzvan Lucescu

Răzvan Lucescu e în culmea fericirii după ce echipa pe care o antrenează, Al-Hilal, și-a asigurat matematic titlul cu două etape înainte de finalul sezonului. Sunt șase puncte între lider și a doua clasată, Al-Nassr, dar e greu de crezut că formația antrenată de fiul lui Mircea Lucescu mai poate fi detronată.Răzvan Lucescu se pregătește să meargă în grupele AFC Champions League, primul meci fiind pe 14 septembrie, cu Pakhtakor Tashkent FK (din Uzbekistan), în Grupa B a competiției. Până atunci, Al-Hilal mai are două meciuri în campionat, pe 4 septembrie cu Al-Wehda, și pe 9 septembrie cu Al-Shabab.

Cu 4-1 s-a impus Al-Hilal în fața celor de la Al-Hazm. Pentru Al-Hilal este al 16-lea titlu în Arabia Saudită și al 44-lea trofeu din vitrina clubului, fiind cea mai titrată formație din țară. Aflat la Riyadh din vara anului trecut, după despărțirea de campioana Greciei, PAOK Salonic, Răzvan Lucescu a cucerit în 2019 Liga Campionilor Asiei cu Al-Hilal. Echipa sa se va încorona campioană a Arabiei Saudite după doi ani, în sezonul precedent terminând pe poziția secundă, în spatele lui Al-Nassr.

Bucurie fără margini. Ce a făcut Răzvan Lucescu după ce a câștigat titlul în Arabia Saudită Sursa foto: Al-Hilal
Bucurie fără margini. Ce a făcut Răzvan Lucescu după ce a câștigat titlul în Arabia Saudită Sursa foto: Al-Hilal

Campion în Arabia Saudită. Ce a făcut Răzvan Lucescu după ce a cucerit titlul

Răzvan Lucescu este antrenorul care calcă cu succes pe urmele tatălui său, celebrul „Il Luce”. Deja preconizatul succes al lui Lucescu jr. vine la câteva zile după ce Lucescu senior a triumfat cu noua sa echipă în Supercupa Ucrainei. După ce și-a asigurat matematic titlul de campion al Arabiei Saudite cu Al-Hilal, în sfârșit Răzvan Lucescu a putut face ceea ce-și dorea mai de mult.

„Oriunde am fost am câștigat ceva. Este al optulea trofeu, nu al saptelea. Presa de la noi nu a contabilizat Cupa Ligii Qatarului și îmi pare rău, pentru că a fost prima experiență în străinătate, iar acel trofeu a fost primul din istoria respectivului club.

Simt o bucurie enormă. A fost un an greu, dar fericit. Căpitanul echipei, un lider absolut, chiar dacă nu joacă titular prea mult, îmi spunea că nicio echipă din Arabia Saudita nu a reușit „dubla” Champions League – titlu în același sezon. Sunt fericit pentru că am fost eu cel care a reușit această performanță. Nu a fost ușor.

În fiecare oră din acest sezon mă gândeam doar cum să câstig și titlul, după Champions League și Mondialul unde am pătruns în semifinale. Aveam nevoie să mă hrănesc cu confirmarea. În sfârșit, astăzi va fi prima noapte când pot dormi liniștit”, a spus Răzvan Lucescu după meciul de aseară cu Al-Hazm, care i-a adus titlul matematic.

Urmăriți Impact.ro și pe