Vestea bună pe care a primit-o Mircea Lucescu, la 74 de ani. „Asta arată că am lăsat ceva în urma mea”

Marian Cărăvan 13.04.2020, 12:41
Vestea bună pe care a primit-o Mircea Lucescu, la 74 de ani. „Asta arată că am lăsat ceva în urma mea”

Reputatul antrenor de fotbal Mircea Lucescu a primit o veste grozavă la 74 de ani. Italienii i-au făcut o mare onoare.

Vestea bună pe care a primit-o Mircea Lucescu, la 74 de ani. „Asta arată că am lăsat ceva în urma mea”

Mircea Lucescu a antrenat cu succes în Serie A, în Ucraina sau în Turcia. De curând, site-ul italian Calciomercato a alcătuit o ierarhie a celor mai buni antrenori străini din istoria campionatului italian, Serie A. Pentru „Il Luce” este o onoare să se afle în acest Top 10 select al antrenorilor din Italiei care au activat în Serie A. Numele lui Mircea Lucescu se regăsește în această ierarhie alături de nume grele, precum Jose Mourinho, Helenio Herrera, Nils Liedhom sau Sven-Goran Eriksson.

„Un maestru al fotbalului deseori subevaluat”, a comentat Calciomercato la caracterizarea sa. „În anii ’90, românul a fost o prezență fixă în Serie A. Debutul la Pisa, anii cu Brescia, paranteza scurtă numită Reggiana și sezonul de la Inter încheiat cu demisie”. Concluzia: „A descoperit multe talente și a pus o amprentă precisă echipelor sale”.

„Nu am fost la mari cluburi, dar am promovat jucători. Lumea mă ține minte. Asta arată că am lăsat ceva în urma mea”, spune Mircea Lucescu.

Top 10 antrenori străini din Serie A:

1. Helenio Herrera – (dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Inter Milano)
2. Nils Liedholm – (câștigător al titlului în Italia cu AS Roma și AC Milan)
3. Jose Mourinho – (câștigător al ”triplei” cu Inter Milano, în 2010, din acea echipă făcând parte și Cristian Chivu)
4. Sven-Goran Eriksson – (câștigător al Cupei Cupelor cu Lazio, dar și al titlului)
5. Vujadin Boskov – (fost antrenor la Ascoli, Sampdoria, AS Roma, Napoli și Perugia)
6. William Garbutt – (triplu campion în Italia cu Genoa și fost antrenor la AS Roma, Napoli și AC Milan)
7. Zdenek Zeman – (fost antrenor la Licata, Foggia, Parma, Messina, Lazio, AS Roma, Napoli, Salernitana, Avellino, Lecce, Brescia, Pescara și Cagliari)
8. Cestmir Vycpalek – (dublu campion al Italiei cu Juventus și fost antrenor la Parma, Palermo și Siracusa)
9. Hermann Felsner – (de patru ori campion al Italiei cu Bologna și fost antrenor la Fiorentina, Genoa, AC Milan, Bologna și Livorno.
10. Mircea Lucescu

Mircea Lucescu este de acord cu reducerile salariale

În această perioadă, majoritatea cluburilor de fotbal au tăiat salariile jucătorilor. Aflat ca mulți alții în autoizolare, „Il Luce” îi îndeamnă pe jucători să accepte reducerea salarială, îi opinia reputatului tehnician român putându-se evita astfel falimentul.

„Trebuie să-și micșoreze salariile. În fotbal, cel mai rușinos lucru e falimentul, iar dacă ei își iubesc clubul trebuie să facă totul pentru a-l salva și a evita o asemenea rușine. Renunțând astăzi, vom salva ziua de mâine”, a spus Mircea Lucescu, pentru Tuttomercatoweb.

„Stau în casă, citesc ziarele, îmi organizez lucrurile și vorbesc cu fiul meu Răzvan, care a rămas la Riad. Lumea nu e obișnuită să stea în casă. Astăzi, menținem contactele la telefon, discutând, argumentând. Altfel, chiar am înnebuni. După virus, vom merge toți la psihiatrie”, a mai spus antrenorul român.

Urmăriți Impact.ro și pe