Bucureștenii vor avea un nou cinematograf modern. Cum va arăta fostul cinema Favorit, după refacere

Ioana Bucur 24.05.2022, 14:41

Speranțele se diminuaseră în toamna anului trecut, după rezilierea contractului cu constructorul care se ocupa de lucrările la unul dintre cele mai așteptate proiecte – refacerea cinema Favorit. Bucureștenii vor avea un nou cinematograf modern. Un proiect de hotărâre este pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 6 de marți. Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni.

Ce se întâmplă cu lucrările la fostul cinema Favorit

După rezilierea contractului cu constructorul, lucrările au fost sistate, iar speranțele bucureștenilor care așteptau momentul în care ar fi putut merge la film într-un nou cinematograf modern au început să se stingă.

Proiectul nu a fost uitat de Primăria Sectorului 6, care și-a propus să readucă la viață fostul cinema Favorit. Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 6 de marți arată o creștere semnificativă a prețurilor pentru consolidarea, extinderea și modernizarea cinematografului – de la 65 de milioane de lei la 130 de milioane.

Prețurile la metal au crescut cu până la 70%, iar legislația permitea majorarea doar cu 11%, ceea ce a dus la rezilierea contractului și este nevoie de majorarea indicatorilor tehnico-economici în consecință.

„Deoarece cea mai mare parte a structurii este metalica iar in anul 2021 exista o majorare semnificativa a preturilor produselor siderurgice, in mod special in cazul acestui contract unde structura metalica este din oteluri speciale, s-au inregistrat cresteri de peste 70%, comparative cu prevederile din Ordonanta Guvernului 15/31.08.2021, unde revizuirea pretului se face doar prin indicii (ICCM) ce asigura cca. 10-11% din creşterea preţurilor”, se arată în proiect.

Bucureștenii vor avea un nou cinematograf modern. Cum va arăta fostul cinema Favorit, după refacere

„Oamenii trebuie să înțeleagă că sunt blocaje care nu țin de noi”

Potrivit primarului Ciprian Ciucu, după ce vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, lucrările rămase de executat, circa 70%, vor fi scoase la licitație în următoarele săptămâni.

„Vrem să scoatem iar lucrările la licitație, cât mai repede, luna asta sau luna viitoare. Oamenii trebuie să înțeleagă că sunt blocaje care nu țin de noi, de lipsa de preocupare, nimeni nu putea să prevadă că voe crește în halul acesta prețurile la materiale. Sper să putem relua lucrările anul acesta”, a spus Ciucu, potrivit HotNews.ro.

Până atunci, bucureștenii și, în special locuitorii Sectorului 6, rămân cu imaginile din simularea prezentată de Primărie ce ilustrează cum va arăta fostul cinema Favorit, după refacere.

În octombrie 2021, Ciprian Ciucu a reziliat contractul cu constructorul, șantierul intrând în conservare la un nivel al lucrărilor de 30%. Motivul, constructorul, firma Aedificia Carpați cerea majorarea contractului cu circa 50% după ce prețul la materialele de construcții au crescut foarte mult, iar o majorare atât de mare nu putea fi făcută prin acte adiționale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...