Bucureştenii, invitaţi să se bronzeze pe plaja artificială. Unde se află locul de relaxare, de fapt

Cristian Cojocaru 31.07.2021, 14:02
Bucureştenii, invitaţi să se bronzeze pe plaja artificială. Unde se află locul de relaxare, de fapt

Bucureştenii sunt invitați la plaja artificială recent amenajată. Astfel, primarul sectorului 4 al Capitalei le-a transmis tuturor cetățenilor un mesaj prin care îi anunță despre spațiul special destinat pentru a se răcori în zilele caniculare.

Bucureştenii se pot bucura de plaja artificială din sectorul 4

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 din București a transmis un mesaj tuturor cetățenilor pentru a-i informa despre plaja care este amenajată în Orășelul copiilor. Spațiul verde este special amenajat pentru relaxarea la plajă, reprezentând o oază pentru Bucureștiul betoanelor și fierbinte în zilele caniculare.

„Plaja artificială din sectorul nostru vă așteaptă la o cură de relaxare.  Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru acest weekend poate dați o fugă în Orășelul Copiilor. Acolo avem deja amenajat un spațiu verde destul de mare unde să vă întindeți șezlongul sau pătura și să faceți plajă”, a anunțat sâmbătă, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarul de sector le transmite în același timp oamenilor faptul că nu este recomandată ieșirea în timpul zilei, atunci când soarele arde cel mai tare.

„Cu toate că pe margine sunt copaci și vă puteți adăposti la umbră, indicat ar fi să faceți acest lucru în primele ore ale zilei sau pe seară. După amiază este destul de periculos pentru că temperaturile vor ajunge și astăzi la 37 de grade Celsius. O sâmbătă răcoroasă să avem!”, a mai transmis Daniel Băluță, în același mesaj.

bucureștenii plaja artificială
Litoralul romanesc este foarte aglomerat, ajungand la 100% din capacitatea sa

Litoralul românesc este foarte aglomerat

Aceasta este o soluție alternativă pentru cei care nu pot merge pe litoralul românesc, care este foarte aglomerat. În acest weekend, aproximativ 150.000 de persoane urmează a umple plajele litoralului de la Marea Neagră. Aglomerația a început să ia amploare încă de vineri atunci când, atât plajele cât și hotelurile sunt neîncăpătoare, fiind ocupate în proporție de 100%.

Managerii hotelurilor au confirmat faptul că aglomerația va continua și pe toată perioada lunii august, fapt care lasă de înțeles că oamenii abia așteptau relaxarea măsurilor în contextul pandemiei. Plajele sunt neîncăpătoare iar turiștii profită din plin de vremea frumoasă de la malul mării.

Traficul la rândul său este aglomerat, iar drumul care leagă Constanța de sudul litoralului este foarte aglomerat, în weekend ajungând a se forma cozi kilometrice. Autoritățile anunță că pentru a reduce riscurile producerii de evenimente rutiere, distanța de mers trebuie păstrată, astfel că îi va putea ajuta pe șoferi să oprească în condiții de siguranță. Totodată, limitele de viteză trebuie respectate, precum și toate celelate indicatoare rutiere și reguli de circulație .